Orkanen Florence:

Monsterorkan nærmer seg USAs østkyst: - Denne skremmer meg virkelig

1,7 millioner innbyggere har blitt bedt om å evakuere, i det som blir beskrevet som den kraftigste stormen på østkysten siden 50-tallet.

ORKAN: Denne monsterorkanen nærmer seg USAs østkyst. Om lag 1,7 millioner mennesker har blitt bedt om å evakuere, og guvernøren i Nord-Carolina, Ray Cooper, ber folk om å ikke ta noen sjanser. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremværet Florence rykker stadig nærmere USAs østkyst, og det er erklært unntakstilstand i Nord-Carolina, Sør-Carolina, Maryland, Virginia og hovedstaden Washington.

- Et monster

Om lag 1,7 millioner mennesker har blitt bedt om å evakuere, og guvernøren i Nord-Carolina, Ray Cooper, ber folk om å ikke ta noen sjanser.

- Denne stormen er et monster. Den er stor og den er farlig. Det er en ekstremt farlig, livstruende, historisk orkan. Bølgene og vinden denne stormen kan bringe er ikke som noe du noen gang har sett. Selv om du har overlevd stormer før, så er denne noe annet, sier Cooper ifølge Sky News.

Det er ventet at orkanen vil bli den kraftigste som har rammet denne delen av USA siden 1950-tallet.

- Dette vil sannsynligvis bli tidenes storm for deler av Carolina-kysten, og det sier ganske mye gitt effektene vi har sett fra stormene Diana, Hugo, Fran, Bonnie, Floyd og Matthew. Jeg kan ikke få understreket nok potensialet for uvirkelige skader fra vind, stormbølger og oversvømmelse fra denne stormen, skriver vakthavende meteorolog ved National Wather Service, ifølge Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer