Monstertruck kjørte inn i publikum, flere døde

To av de omkomne er barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre publikummere, hvorav to barn, er døde etter at en monstertruck i ettermiddag kjørte inn i tilskuermengden under et show i Nederland. Flere titalls personer er skadd, skriver Telegraaf.

Ulykken skjedde under et show i byen Haaksbergen, helt øst i landet, ved grensa til Tyskland. Monstertrucken skulle utføre et hopp over ei rekke bilvrak, men noe gikk galt, og det svære kjøretøyet fortsatte rett inn i menneskemengden.

Monstertrucken er en stor pickup med 1500 hestekrefter og overdimensjonerte hjul.

Ordføreren i Haaksbergen er kilde til Telegraafs opplysninger.

KATASTROFE: Skadde tilskuere får behandling på stedet av helsearbeidere etter katastrofen i Haaksebergen. Foto: ERIC BRINKHORST / REUTERS / NTB SCANPIX
KATASTROFE: Skadde tilskuere får behandling på stedet av helsearbeidere etter katastrofen i Haaksebergen. Foto: ERIC BRINKHORST / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Åstedet er nå sperret av, og ambulanser går i skytteltrafikk til og fra sykehuset. Hjelpemannskaper fra den større nærliggende byen Enschede er tilkalt for å bistå.

Arrangementet, som i tillegg til monstertruckoppvisningen inkluderte et tivoli, er nå avlyst. Et asylmottak i nærheten er omgjort til samlingssted for tilskuere.

Dagbladet følger saken.

GIKK GALT: Noe gikk fryktelig galt rett etter denne manøveren. Foto. GINOPRESS / NTB SCANPIX
GIKK GALT: Noe gikk fryktelig galt rett etter denne manøveren. Foto. GINOPRESS / NTB SCANPIX Vis mer