Monstertrygda

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp PØSER PÅ. Fremskrittspartiet har lovet å likebehandle offentlig barnehager, private barnehager og hjemmeværende foreldre med barn. Hvert barn utløser en pott som foreldrene fritt disponerer. Pengene følger barnet slik pengene følger pasienten. En slik politikk innebærer altså en vridning fra statlig barnehagefinansiering til cash i lanken for mor og far. Frp hevder at dette ikke skal gå ut over barnehagesatsingen, så lenge Frp bare sørger for effektiv stykkprisfinansiering. Men det er tull. Virkelig tull. Mindre penger til barnehager vil selvsagt gå ut over både kvantitet og kvalitet. Frp’s pose-og-sekk-politikk er en trussel mot den høyst påkrevde barnehagesatsingen som pågår og som ikke bør stoppe nå.

SIGNALET som skal sendes er at Frp vil ha seg frabedt at vanlige folk får statlige barnehageplasser tredd nedover familiene sine. Kultureliten og Ap-folkene på toppen skal ikke bestemme hvordan vanlige folk lever sine familieliv. Frp lover høyere barnetrygd til familier som ikke benytter barnehage. Har for eksempel mor lyst til å være hjemme inntil alle tre barna – med to års mellomrom – begynner på skolen, skal Frp-staten stille opp og subsidiere mors kvalitetstid med barna i ganske mange år. SVs nestleder, Bård Vegar Solhjell, påpeker i Dagbladet at han ville blitt en massiv vinner med Frp’s familiepolitikk. For Solhjell har to barn i barnehagealder og en liten baby. Det er bare å skuffe inn. Solhjell har selvsagt rett i at monstertrygda er et kjempeinsentiv for å være hjemme og motta stønad så lenge man har barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer