Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Montenegro frykter krigen skal spre seg

Montenegros president Milo Djukanovic frykter at konflikten mellom NATO og Jugoslavia vil spre seg, men toner ned faren for et militærkupp i republikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Situasjonen er alarmerende, og konflikten mellom NATO og Jugoslavia er i ferd med å komme ut av kontroll, sa Djukanovic på en pressekonferanse fredag.

Djukanovic anklaget både Slobodan Milosevic og Vesten for å ha begått alvorlige tabber, og gjentok kravet om en slutt på krigshandlingene.

Vestlige ledere har advart mot faren for at lederne i Beograd vil iverksette et militærkupp i Montenegro for å styrte Djukanovic, som har tatt avstand fra Milosevics konfrontasjonslinje og nektet å innføre unntakslover.

Presidenten mente fredag at et militærkupp ikke vil la seg gjennomføre slik situasjonen er i dag, men anklaget Milosevic for å gjøre alt som står i hans makt for å destabilisere Montenegro.

Djukanovic fordømte den jugoslaviske hæren for å tvinge Monteneg ros justisminister til å møte til militærtjeneste, og for å ville stille visestatsministeren for retten for å ha kritisert de militære.

NATO har prøvd å unngå å bombe mål i Montenegro, men gjennomførte torsdag den mest omfattende bombingen der til nå. Bombene rammet luftvernanlegg, og bombingen skjedde ifølge NATO-talsmenn i selvforsvar. Djukanovic og andre montenegrinske ledere har bedt den jugoslaviske hæren la være å provosere NATO til å angripe mål i Montenegro.

(NTB-Reuters)