Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Montenegro vurderer folkeavstemning om selvstendighet

BEOGRAD (NTB-DPA): Den jugoslaviske delrepublikken Montenegro vurderer å holde folkeavstemning om republikken skal erklære seg selvstendig i forhold til Serbia. De to utgjør sammen den jugoslaviske føderasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis det skulle komme så langt at det blir stilt spørsmål ved Montenegros indre selvstyre og status som likeverdig med Serbia, må folket ta stilling til om vi skal bli værende i føderasjonen, sier Montenegros visestatsminister Miodrag Vukovic til aviser i Beograd tirsdag.

- Vi er imot en endring i forholdet mellom delrepublikkene slik det er nedfelt i grunnloven, sier Vukovic.

Uttalelsen er en reaksjon på meldinger fra Beograd om at Jugoslavias president Slobodan Milosevic vil gi seg selv økte fullmakter på bekostning av Montenegro. Montenegro er lillebror i føderasjonen med bare 600 000 innbyggere mot Serbias nær ti millioner.

Montenegro fikk i fjor høst en reformforkjemper, Milo Djukanovic, som president. Djukanovic har utfordret gammelkommunisten Milosevic, og mener Milosevic er det fremste hinderet for at Jugoslavia bryter isolasjonen og åpner seg mot utenverdenen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!