Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monterte lydopptaker på kona da hun skulle i utdrikningslag

Mann fra Sunnhordland dømt til fengsel for vold og trusler.

 TAR BETENKNINGSTID:  Forsvarer Erik Lea sier mannen i 30-åra ikke har bestemt seg for om han skal anke dommen. Hans klient ble dømt til fengsel i to år for vold og trusler mot sin kone, for å blant annet ha tvunget henne til å gå med lydopptaker på jobb. Bildet er fra en annen rettssak. Foto:  Erling Hægeland / Dagbladet
TAR BETENKNINGSTID: Forsvarer Erik Lea sier mannen i 30-åra ikke har bestemt seg for om han skal anke dommen. Hans klient ble dømt til fengsel i to år for vold og trusler mot sin kone, for å blant annet ha tvunget henne til å gå med lydopptaker på jobb. Bildet er fra en annen rettssak. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-åra er i Sunnhordland tingrett dømt til fengsel i to år for vold og trusler mot sin kone.

Ifølge avisa Sunnhordland, som har fulgt saken, monterte mannen lydopptaker i konas jakke da hun skulle på utdrikningslag, og tvang også kona til å gå med lydopptaker på jobb.

Installerte GPS Den dømte 30-åringen hadde installert en GPS i konas mobil og overvåket telefonen hennes via et tvilling-sim-kort. Han overvåket også konas Facebook-konto.

- Jeg følte jeg var i fengsel i hele ekteskapet, gikk ikke ut uten at mannen var med, og jeg torde ikke diskutere noe med ham, forklarte kona i retten, ifølge Sunnhordland.

De to er ikke lenger gift. Mannens forsvarer Erik Lea bekrefter at mannen er dømt for brudd på straffelovens paragraf 219, som går på vold og trusler i nære relasjoner, tvang og begrensninger i bevegelsesfriheten.

- Han er hovedsakelig dømt for det, men også for ett tilfelle av trusler og ett tilfelle av kjøring under ruspåvirket tilstand, sier advokat Erik Lea til Dagbladet.

Politiet har i etterforskningen hørt på ni lydfiler de fant på en Mp3-spiller i mannens bolig.

Tar betenkningstid Mannens forsvarer sier hans klient ikke er fornøyd med dommen, og at han har tatt betenkningstid.

- Ankefristen går ut førstkommende onsdag, og han ønsker å benytte tiden fram til da før han tar endelig stilling til om han skal anke eller ikke, sier Lea til Dagbladet.

Mannen må betale 50 000 kroner i oppreisning til ekskona. Han var også tiltalt for å ha angrepet en dørvakt, og må betale en bot på 10 000 kroner, i tillegg til at han mister førerkortet i to år og seks måneder for ruskjøringen.

Hele Norges coronakart