Montreal vil forby vann på plastflasker

- Vi har førsteklasse vann i springen.

FORBUD: Det er denne typen plastflasker ordføreren i Montreal ønsker å forby. Foto: NTB scanpix
FORBUD: Det er denne typen plastflasker ordføreren i Montreal ønsker å forby. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tok opp denne saken fordi det er en miljøplage. Hvert år ender mer enn 700 millioner av disse plastflaskene på Quebecs søppelfyllinger, sier ordfører i Montreal, Denis Codere, ifølge USA Today.Han ønsker nå å forby vann på plastflasker. I 2018 trer et forbud mot plastposer i kraft, og da står vannflaskene av plast for tur.

- I Montreal er vi så heldige at vi har førsteklasses vann i springen. Det blir testet flere ganger hver eneste dag. Vi har en tendens til å glemme at vannet vårt holder veldig høy kvalitet. Det finnes til og med noen selskaper som tapper vannet direkte på flaskene og så betaler folk for det, sier Coderre.

Får motbør Montreal vil, om de gjennomfører forbudsplanene, bli den første storbyen i verden som innfører totalforbud. Den lille byen Bundanoon i Australia var de første i verden til å innføre forbud i 2009. De selger nå vann i pappkartonger.

The Quebec Bottled Water Association er nokså naturlig sterke motstandere av forslaget.

- Vann er ikke det eneste som selges på plastflasker. Juice og kullsyreholdige drikker kommer også i plastflasker. Å drikke vann er sunt. Hvorfor forby bare vannflasker? Jeg ser for meg turistene som kommer til Montreal, som ikke får tak i vannflasker. Hva skal de drikke? spør visepresident i organisasjonen Dimitri Fraeys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer