Ny drakt: Moods of Norway vil ikke gå tilbake til de fargesprakende dressene og traktormotiv, men retter seg inn mot street fashion. Foto: NTB Scanpix.
Ny drakt: Moods of Norway vil ikke gå tilbake til de fargesprakende dressene og traktormotiv, men retter seg inn mot street fashion. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Moods har parkert traktoren

Moods of Norway åpner tre nye butikker neste år. Nå skal det velkjente varemerket bygges opp på ny.

(Finansavisen.no): - Det har vært et veldig rart år. Det har vært en stor opprydning, og det tar lenger tid enn man tror å komme over en konkurs, sier gründer Jan Egil Flo.

I dag er det ett år siden Moods of Norway-eierne tok den rosa traktoren til skifteretten, for å begjære oppbud etter 14 års drift, skriver Finansavisen.

Fra å omsette for 10 millioner kroner i 2005, hadde Moods of Norway vokst til inntekter på 340 millioner kroner i 2013. Resultatmessig var 2011 gullåret, hvor Stryn-bedriften kunne notere et overskudd på 96 millioner kroner før skatt.

Så skiftet bunnlinjen farge i 2014, og de tre siste årene før konkursen tapte selskapet 77 millioner kroner før skatt.

Fire butikker igjen

Utenlandssatsingen og en ufordelaktig dollarkurs hadde bidratt til svak lønnsomhet.

Det tok imidlertid bare drøye to uker før det ble kjent at Jan Egil Flo, Simen Staalnacke og en gruppe ledende ansatte hadde kjøpt tilbake Moods of Norway fra konkursboet for 52,6 millioner kroner, skriver avisen.

For ett år siden hadde Moods of Norway 18 butikker i drift. Nå gjenstår fire; én i Sandnes, én i Langevåg og to i Stryn.

- Vi åpner butikker i Oslo, Bergen og Trondheim i mars-april neste år, i tillegg til at vi lanserer en helt ny webshop, sier Flo til Finansavisen.

Traktoren er parkert

Moods of Norway-klærne selges også i Brandstad, som har vært gjennom en omorganisering etter at Moods kjøpte kleskjeden i 2016. Tre Brandstad-butikker ble lagt ned i fjor, og i år vil ytterligere fem stenge dørene.

- Kommer traktoren og de fargerike dressene tilbake?

- Nei, traktoren er parkert for øyeblikket. Fargerikt blir det nok alltid, men ikke så ekstravagant og crazy som det var. Vi retter oss mer mot street fashion, sier Flo, ifølge avisen.

Andre økonominyheter;
Norges rikeste kvinner
Sjeføkonom tyr til Henrik Ibsen