Moods of Norway flytter til USA

Satser på en karriere som realitykjendiser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med farger, fashion og fest-faktor så det rekker, skulle det ikke være noe i veien for å mingle i Los Angeles. Selv ikke med navnet Moods of Norway.

Nå pakker designerne sysakene på Stryn og flytter til Hollywood.

- Tre av oss flytter etter nyttår. Akkurat nå holder vi på å skaffe bopel.

Designer Simen Staalnacke (32) og kollegaene Peder Børresen (31) og Stefan Dahlkvist (35) kom mandag hjem fra L.A med den endelige avtalen med et av verdens største agentbyrået, Creative Artists Agency (CAA), i kofferten.

Byrået står bak filmstjerner som Tom Cruise, Brad Pitt, David Beckham og oppbyggingen av merkevarer som Ebay og Coca Cola. En bekjent av Moods-gutta anbefalte dem for byrået, og etter måneder med forhandlinger ble det klart.

Nå vil de ha en realityserie med de norske designerne, bekrefter agent Tyra Hanks i CAA overfor Dagbladet.no.

- Vi ser for oss en dokureality, hvor vi følger guttene når de kommer til USA for åpne butikk i Los Angeles og oppnå samme suksessen som i Norge, sier Hanks.

Så langt er det ikke spikret en endelig avtale om realityserie, men de skal være i dialog med flere interesserte produsenter.

Hanks hevder det er «svært kjente produsenter» det er snakk om, men vil ikke gi noen navn.

- Innen et par uker vil vi ha en produsent med på laget. Deretter må vi forsøke å selge inn konseptet til tv-kanalene som stiller med budsjett og sendetid.

Agenten mener det er gode sjanser for napp, og at en serie med Simen Staalnacke og Peder Børresen i hovedrollen vil se dagens lys i USA.

- De er så engasjerte og positive. Å følge dem ville vært inspirerende, mener Hanks.

Staalnacke mener det er nødvendig å ha et apparat i ryggen.

- Man trenger backing for å lykkes i USA. Det er et enormt konkurranseutsatt marked og det hjelper definitivt at CAA har tatt oss under vingene.

Reality- eller ei. Moods of Norway er uansett i full sving med å planlegge flyttingen til USA. De tre guttene skal bo sammen i et hus i filmverdenes hovedstad mens de søker lykken. Hvorvidt modellkjærestene deres blir med på lasset, er ikke klart ennå.

- Nei, hvor mye venner, kjæreste og familie skal involveres i en serie er ikke klart. Formatet er ikke ferdig utarbeidet ennå.

Staalnacke fastslår imidlertid at det ikke er noen fare for å mister kontakten med sine norske røtter.

- Nei, nei, nei. Vi blir jo pendlere. Akkurat nå holder vi på med vår nye kolleksjon som skal vises på moteuka i Oslo i februar.

- Hvor har dere hentet inspirasjon til den?

- Fra våre landsmenn som reiste ut i verden, slik vi er i ferd med å gjøre nå, sier Staalnacke.