Moods of Norway gikk konkurs

Moods stenger ned i USA

​​Moods of Norway beholder foreløpig fire butikker, men Brandstadskal bli den eneste distribusjonskanalen i løpet av året.

FIRE SOM MOODS: - Vi beholder fire butikker som Moods og 20 butikker som Brandstad, sier Jan Egil Flo, som var blant de opprinnelige gründerne av selskapet for 14 år siden og adm. direktør i det konkursrammede selskapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FIRE SOM MOODS: - Vi beholder fire butikker som Moods og 20 butikker som Brandstad, sier Jan Egil Flo, som var blant de opprinnelige gründerne av selskapet for 14 år siden og adm. direktør i det konkursrammede selskapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Etter at Moods of Norway gikk konkurs i fjor høst, kjøpte gründerne Simen Staalnacke og Jan Egil Flo og en gruppe ansatte konkursboet for 52,6 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Frem til jul drev selskapet konkurssalg for å selge ut varelagrene og 23. desember stengte de siste butikkene.

Jan Egil Flo, som var blant de opprinnelige gründerne av selskapet for 14 år siden og adm. direktør i det konkursrammede selskapet, opplyser ifølge avisen at de vil beholde noen Moods of Norway-butikker.

- Vi beholder fire butikker som Moods og 20 butikker som Brandstad, sier Flo.

Stenger i USA

Moods of Norway hadde 18 butikker i drift ved konkurstidspunktet, samt egne selskaper i Sverige og USA. Jan Egil Flo uttalte til Finansavisen i oktober at driften i Sverige blir lagt ned i 2018.

- Butikken i USA stenger i første halvår i år, når kontrakten går ut, sier Flo til Finansavisen.

Moods of Norway kjøpte opp butikkjeden Brandstad av investeringsselskapet Katalysator sommeren 2016.

Da hadde Brandstad 24 butikker i Norge, og skulle sørge for en mer omfattende distribusjon av Moods’ herrekolleksjon. På kjøpstidspunktet hadde ikke Brandstad solgt Moods of Norway-klær siden 2013.

Rent herremerke

Jan Egil Flo forteller ifølge avisen at det er for tidlig å si noe om hvilke konkrete endringer som vil gjøres i Moods of Norway i år.

- Det er for tidlig å si, men vi vil utvikle Brandstad-kjeden, som blir den eneste distribusjonskanalen for Moods of Norway i 2018. Det er til Brandstad folk må for å handle varene våre. Vi kommer nok til å forbli et rent herremerke fremover, sier Flo.

Han opplyste til Finansavisen i fjor høst at Brandstad-kjeden alene omsetter for rundt 150 millioner kroner i året, og regnet derfor med at konsernomsetningen ville ende i overkant av 200 millioner kroner.

- Budsjettet er på cirka 175 millioner kroner, sier Flo nå til Finansavisen.

Da det norske moteeventyret var over for den gang, oppga styret å ha en samlet gjeld på omtrent 112 millioner kroner i selskapene Moods of Norway og Moods Wholesale. Det ble i oppbudsbegjæringen oppgitt at aktiva i selskapene samlet hadde en verdi på omtrent 70 millioner kroner.

Andre økonominyheter:
Markedene som gir best avkastning
ABN Amro nedgraderer anbefaling