Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moon-sektens grunnlegger er død

Sun Myung Moon ble 92 år gammel.

POPULÆR: Sun Myung Moon skåler med familie under feiringen av hans 91-årsdag i fjor. Foto: YONG-HAK JO / REUTERS / NTB SCANPIX
POPULÆR: Sun Myung Moon skåler med familie under feiringen av hans 91-årsdag i fjor. Foto: YONG-HAK JO / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sun Myung Moon, grunnleggeren av den nyreligiøse og styrtrike Enhetskirken, er død. Han ble 92 år gammel, melder sørkoreanske medier.

Nære medarbeidere av Sun opplyser at han i august ble innlagt på et sykehus i hjembyen Gapyeong i Sør-Korea med komplikasjoner på grunn av lungebetennelse.

Sun Myung Moon grunnla den karismatiske, nyreligiøse bevegelsen i Sør-Korea på 1950-tallet med seg selv i en slags messiasrolle. Bevegelsen utviklet seg etter hvert også til å bli et særdeles vellykket forretningsimperium.

Enhetskirken, som også er kjent under navn som blant annet Familieføderasjonen for verdensfred og enighet, er også kjent for å arrangere massebryllup.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media