Moore-tornadoen etterlot gigantisk arr i landskapet

Nye sattelittbilder viser tornadoens dødbringende ferd.

EKSTREMT KRAFTIG: I bildet er infrarøde, røde og grønne bølgelengder kombinert for bedre å skille mellom vann, vegetasjon og menneskeskapte strukturer. Vannet er blått, bygninger og asfaltoverflater er grå. Vegetasjonen er rød. Tornadoens bane kan sees som en beige stripe fra vest mot øst i bildet. Foto: NASA
EKSTREMT KRAFTIG: I bildet er infrarøde, røde og grønne bølgelengder kombinert for bedre å skille mellom vann, vegetasjon og menneskeskapte strukturer. Vannet er blått, bygninger og asfaltoverflater er grå. Vegetasjonen er rød. Tornadoens bane kan sees som en beige stripe fra vest mot øst i bildet. Foto: NASAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tornadoen som rammet forstaden Moore i Oklahoma 20. mai etterlot seg 24 døde og 387 skadde.

1150 hus ble rasert, og skadene beløper seg til i overkant av 10 milliarder kroner.

Nå har NASA publisert et bilde som viser arret i landskapet etter tornadoen.

Banen som er synlig i bildet er 27 kilometer lang. Tornadoen målte 2,1 kilometer på det bredeste.

Den brukte 40 minutter på sin ferd fra vest mot øst, og nådde en styrke på EF5, den høyeste rangeringen på skalaen.

Det er ASTER (Advances Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer), plassert på Terra-satelitten som har produsert bildet.

I bildet er infrarøde, røde og grønne bølgelengder kombinert for bedre å skille mellom vann, vegetasjon og menneskeskapte strukturer.

Vannet er blått, bygninger og asfaltoverflater er grå. Vegetasjonen er rød. Tornadoens bane kan sees som en beige stripe fra vest mot øst i bildet.