Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Moore vil ha mer

I Hollywood er Demi Moore kjent som dama med de spisseste albuene. På hjemmebane er hun trofast kone og trebarnsmor. I en evighet av ni år har hun holdt sammen med superhelt Bruce Willis. Nå inntar hun norske kinosaler med den kontroversielle filmen «Striptease».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig har det norske kinopublikum sjansen til å vurdere om fru Moore er verdt de drøye 80 millioner kronene hun ble betalt for å framstille stripperen og alenemoren Erin.

I Hollywood kan man ikke helt få bestemt seg: Er Demi Moore (33) den mest sexy pengemaskinen siden Monroe? Eller er hun en iskald og grisk b-skuespiller uten publikumstekke?

Megaflopp

Med honoraret til «Striptease» gjorde Moore seg til filmbyens best betalte kvinnelige skuespiller. Mange mener det er særdeles ufortjent. Hvorvidt 33-åringen er en publikumsmagnet, er nemlig høyst uvisst. Fjorårets «The Scarlet Letter» var en megaflopp, advokat-filmen «The Juror» fikk lunken mottakelse mens «Striptease» med små marginer har nådd et overskudd.

Uansett hva kritikerne og de store massene vil si, vil Demi selv hevde at hver inntjente cent er fortjent. I tilfellet Demi Moore snakker vi nemlig om en skuespiller som har jobbet knallhardt for å skape sin egen karriere.

Hard oppvekst

Det begynte så altfor stusselig i Roswell i New Mexico på 60-tallet. Faren stakk av lenge før Demi, eller Demetrica Guynes som hun ble døpt, så dagens lys. Men til gjengjeld ventet en stefar som tilførte hjemmet alkoholisme, konemishandling og fattigdom.

Innen Demi hadde rukket å bli tenåring, hadde familien vært på flyttefot 30 ganger, som oftest på grunn av stefarens gjeldsproblemer. Da Demi var 18, tok stefaren livet sitt.

Problemene fulgte Demi så å si til Hollywoods dørstokk. Hun holdt på å bli sparket ut av det som skulle vise seg å bli hennes gjennombruddsfilm, «St. Elmo's Fire», på grunn av dop-og narkobruk. Men etter to uker på rehabilitering la hun dritten bak seg - for godt. Nå har hun bosatt seg langt fra Hollywood, i landlige omgivelser på en ranch i staten Idaho.

Truende

Ekstrem målbevissthet, en velutviklet sans for PR-stunt, en god porsjon ekshibisjonisme og en veltrent kropp har brakt Demi Moore dit hun er i dag. Skal vi tro uttalelsene fra en del av hennes samarbeidspartnere, oppfattes hun også i virkeligheten som en litt truende og beinhard karrierekvinne.

«Folk som skal jobbe med henne, bør bære en dress av stål,» uttaler «Indecent Proposal»-regissør Adrian Lyne. «Striptease»-regissør Andrew Bergman har en litt annen vinkling: «Demi jobber hardere enn noen andre. Hun vil ha absolutt kontroll over karrieren sin.»

Demis siste trekk har vært å glattbarbere seg på hodet. I «Undisclosed» spiller hun en ny jernkvinne - G.I. Jane. Dagbladets filmanmelder var ikke spesielt begeistret for Striptease.