Moosama tatt

Moosama Bin Laden, kua som stakk av fra slakteriet og skapte overskrifter i USA, er fanget. Pågripelsen skjedde med stor dramatikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moosama Bin Laden, USAs mest ettersøkte ku, ble fanget av dyrevernsaktivister i natt. De lurte den menneskesky kua med å arrangere en ku-fest for fire andre kuer i parken kua gjemte seg i.

Midt i terrorfrykt og OL ble nyheten om kua som stakk av fra slakteren en toppnyhet i USA. Moosama hoppet over et nesten to meter høyt gjerde mens den sto i slakterkøen hos Ken Meyr Meats i Cincinnati.

Moosama hadde vært på rømmen i 12 dager, før den endelig ble fanget. Politiet fryktet at den seks hundre kilo tunge kolossen skulle forville seg opp på motorveien, og dyrevernaktivister engasjerte seg i jakten. Dyrevernerne lovet kua opphold i de best tenkelige omgivelser når den ble fanget. Men jakten ble alt annet enn lett.

Etter å ha skutt kua med bedøvende piler klarte dyrevernere å binde kua. Moosama ville det annerledes og slet seg løs fra repene. Med dyreverneren Harold Dates og en kollega på slep, raste kua ut av parken og krysset opptil flere veier.

- Jeg veier 110 kilo, og kua slepte meg rundt omkring, sier Dates til lokalavisa Cincinnati Post.

Først da en veterinær klarte å bedøve kua for andre gang var jakta over. Og enda har ingen bestemt om Moosama skal tilbake til slakteren, eller om dyrevernsløftene om et bedre liv skal stå ved lag.

john.rasmussen@dagbladet.no

MØØØTTE SIN SKJEBNE: Moosama er fanget. Kua på bildet har ingenting med saken å gjøre.