Mopedisten fortsatt uten navn

Politiet har ikke funnet ut om mannen som fredag ble avhørt i Sverige i forbindelse med drapet på Kristin Juel Johannessen er identisk med den etterlyste mopedisten. Nå skal øyenvitnene på nytt hjelpe politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at politiet hadde pågrepet mannen som de mener drepte 12 år gamle Kristin Juel Johannessen, gikk de ut og etterlyste ytterligere fire personer i saken. De offentliggjorde også en tegning av den ene av de etterlyste, en mann som ble observert på sin moped i Lågendalen den dagen Kristin ble drept.

Tips fra publikum førte politiet til Sverige. Fredag ble en mann fra Vestfold avhørt av norske etterforskere i Sverige.

- Jeg vil ikke si noe om hva mannen har sagt i avhør, men vi er ennå ikke sikre på om det er den mannen vi har etterlyst, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie til NTB. Politiet vil nå be om hjelp fra de to som observerte mopedisten den kvelden Kristin ble drept. Kanskje de vil kjenne ham igjen.

Ifølge øyenvitnene var den aktuelle mopedisten mellom 30 og 40 år. Mannen som er avhørt i Sverige skal være i 20-årene.

Den 54 år gamle mannen som er siktet for drapet på 12 år gamle Kristin har hele tiden sagt at han er uskyldig. Drapssiktedes forsvarer, advokat Jonny Sveen, mener at den hittil ukjente mopedisten er et svært interessant spor i saken.

- Den mannen som vi har snakket med i Sverige, har bare status som vitne i saken. Vi mener at vi har pågrepet mannen som drepte Kristin, sier Nissen-Sollie. De tre andre som er etterlyste i saken, er heller ikke identifiserte.

54-åringen fra Sandefjord ble fredag varetektsfengslet for ytterligere fire uker, siktet for forsettelig drap på 12 år gamle Kristin.

Han vil påkjære denne kjennelsen til Agder lagmannsrett, men mandag ettermiddag hadde lagmannsretten ennå ikke fått påkjæringen.