Mopedmannen har ennå ikke meldt seg

Tipsene strømmer inn til Larvik-politiet. I dag går etterforskerne dør til dør, sikrer flere bevis på åstedet og sjekker tips fra publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mopedmannen som politiet etterlyste i går har fremdeles ikke meldt seg. Politiet vet fortsatt ikke om det er en mopedist eller flere.

Flere mopedister som var på Mørk skal ha meldt seg til politiet, men de samsvarer ikke med opplysningene i etterlysningen.

Ifølge vitner sto mopeden parkert ved en gammel ubrukt garasje i Reppesgårdveien, cirka 30 meter fra stedet der 12-åringen lå drept. Denne observasjon ble gjort i tidsrommet da drapet ble begått.

Torsdag ettermiddag ble også en moped sett på riksvei 304, men det var tidlig på ettermiddagen.

Saumfarer åstedet

To spesialister fra Kripos laboratorieavdeling fortsatte arbeidet på åstedet til seint på kvelden i går. En fingeravtrykksekspert arbeidet samtidig med å sikre spor.

I dag fortsetter politiet rundspørringen i nærmiljøet.

Politiinspektør Tove Nissen-Sollie understreker at politiet imøteser alle tips.

De jobber nå med å sortere og systematisere all den informasjonen som allerede har kommet inn.

Nesten 400 tips er kommet inn.

Alt sjekkes

- Her er det mange ting å ta hensyn til, oppførsel som ved første øyekast kan virke spesiell, kan vise seg å være ganske naturlig. En del tilfeller av hurtig kjøring med bil viste seg for eksempel å ha sammenheng med et forestående rallyløp i nærheten. Alle tipsene må sjekkes, sier Nissen-Sollie til NTB.

Drapsmannen fikk et forsprang på fem timer.

I formiddag ville politiet ikke fortelle om den drepte 12 år gamle jenta ble seksuelt misbrukt. VG erfarer at Kripos sitter inne med informasjon om at hun ikke var sexmisbrukt. Obduksjonsrapporten er ventet seinere i dag.