Mor: - Voksne roper bryskt fra tribunen. Nora (9) nektes å bruke rullestol på kunstgresset

Idrettslaget mener de bare har slått ned på «uforsvarlig kjøring», og sier jenta kan få være der hvis hun kjører «normalt».

LIKER FART OG MORO: Mor Randi Helene Tillung sier datteren Nora (9) liker litt vind i håret og action og spenning, og at hun koser seg med rullestolen både på isen og på idrettsbanen. Foto: Privat
LIKER FART OG MORO: Mor Randi Helene Tillung sier datteren Nora (9) liker litt vind i håret og action og spenning, og at hun koser seg med rullestolen både på isen og på idrettsbanen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ni år gamle Nora Tillung har en muskelsykdom som gjør at hun bruker rullestol. Hun bor i Lysekloster sør for Bergen, og møter ofte venner ved fotballbanen til Lysekloster IL. Men nå er Noras mor Randi Helene Tillung redd for at datteren ikke lenger skal få leke med vennene på bygdas store møteplass for barn og unge. Hun mener datteren to ganger er blitt vist bort fra kunstgressbanen, blant annet fordi idrettslaget mener hun kan ødelegge det nye kunstgressdekket.

- To dager på rad har Nora (9 år) blitt bortvist fra fotballbanen på Lysekloster FRAMO Idrettspark ved å bli bryskt ropt til fra tribunen av voksne menn. Fordi hun bruker rullestol. Sportssjefen sier at det er forbud mot rullestol på spilleflaten, skriver hun i et Facebook-innlegg.

Saken er også omtalt av BA.

- Diskriminering

Randi Helene Tillung mener det er snakk om brudd på diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.

- Jeg har sagt til idrettsklubben at jeg mener det er diskriminering, og at vi ikke gir oss på dette, sier Tillung til Dagbladet.

Idrettsklubben har en annen versjon av historien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer