MILDERE DOMMER ENN AKTORS PÅSTAND:   Statsadvokat Alvar Krafft Randa (i midten) og statsadvokat Kristin Røhne (t.v.) har vært  aktorer i rettssaken mot fem personer i den grove overgrepssak som begynte i Drammen tingrett. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix.
MILDERE DOMMER ENN AKTORS PÅSTAND: Statsadvokat Alvar Krafft Randa (i midten) og statsadvokat Kristin Røhne (t.v.) har vært aktorer i rettssaken mot fem personer i den grove overgrepssak som begynte i Drammen tingrett. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix.Vis mer

Mor (24) dømt til 8,5 års fengsel i overgrepssak

Eksjæresten dømt til 11 års forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 24 år gammel kvinne fra Kongsberg er i Drammen tingrett dømt til åtte og et halvt års fengsel i en overgrepssak.

Hun er mor til et lite barn som har vært utsatt for seksuelle overgrep.

Dommen er halvannet år mindre enn aktor hadde bedt om.

Kvinnen og hennes tidligere kjæreste har innrømmet skyld i noen av punktene i den alvorlige tiltalen.

Hovedmannen (32) i babyovergrepssaken i Drammen tingrett, den tidligere kjæresten, er dømt til 11 års forvaring.

En sentral medvirker, en 28 år gammel mann, fikk åtte års forvaring.

Dommen ble avsagt i Drammen tingrett fredag formiddag. Retten har lagt seg betydelig lavere enn det aktor ba om i sin prosedyre.

For hovedmannens del er straffen fire år under nivået aktor ba om, mens retten har gått ned sju år for en 28 år gammel mann som ifølge tiltalen var en sentral medvirker til overgrep og spredning av barneporno.

Sammenlignet med Alvdal
Statsadvokat Kristin Røhne karakteriserte i sin prosedyre overgrepssaken som en av de aller groveste i norsk rettshistorie. Hun sammenlignet den med Alvdal-sakene og Nes, hvor straffenivået lå på rundt 17 år.

De tre hovedtiltalte er funnet skyldige i seksuelle overgrep mot spedbarn som bare var noen måneder gamle da overgrepene fant sted.

Den 32 år gamle hovedtiltalte erkjente straffskyld for hele tiltalen mot seg, og har forklart seg i detalj om hvordan hans tidligere samboer (24) og en nettkamerat (28) skal ha deltatt.

De to erkjente bare i varierende grad skyld etter tiltalen da retten startet behandlingen av saken. En 34 år gammel mann, med en mer perifer posisjon når det gjelder de groveste overgrepene i saken, er dømt til seks og et halvt års forvaring, mens den femte tiltalte, en 43 år gammel kvinne fra Hønefoss, fikk et halvt års fengsel.

Fem måneder er gjort betinget.

(NTB).