Mor (24) siktet for drap og drapsforsøk på sønnene

Begge spebarnssønnene hadde pustebesvær og kramper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 18.00 startet Hedmark politidistrikt pressekonferanse i forbindelse med pågripelsen av en 24 år gammel kvinne fra Ringsaker.

Kvinnen er siktet for forsettlig drap på ett barn og forsøk på forsettlig drap på et annet barn.

Eldste sønn døde i 2005

Det var politiadvokat Barbro Marie Røkenes som innledet pressekonferansen med å fortelle om bakgrunnen for dagens pågripelse og siktelse.

- Vi har etterforsket saken siden oktober etter bekymringsmelding fra barnevernet og helsepersonell, forteller Røkenes.

Den drapssiktede kvinnens første sønn, født i 2004, døde  litt over ett år gammel våren 2005, som følge av et anfall på Ullevål Universitetssykehus.

- I forbindelse med dette dødsfallet ble det gjennomført obduksjon, men det ble ikke innledet noen etterforskning og saken ble henlagt utenfor straffesak, sier Røkenes. 

Gjenopptok etterforskningen

SAKEN GJENOPPTATT: Etter at kvinnens yngste sønn ble innlagt en rekke ganger sykehus sommeren og høsten 2006 ble etterforskningen av den 24 år gamle Ringsaker-kvinnen gjenopptatt. Hennes eldste sønn, født i 2004, døde våren 2005 på Ullevål Universitetssykehus. Også han led av pustebesvær og kramper. Foto: Adrian Øhrn Johansen
SAKEN GJENOPPTATT: Etter at kvinnens yngste sønn ble innlagt en rekke ganger sykehus sommeren og høsten 2006 ble etterforskningen av den 24 år gamle Ringsaker-kvinnen gjenopptatt. Hennes eldste sønn, født i 2004, døde våren 2005 på Ullevål Universitetssykehus. Også han led av pustebesvær og kramper. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

I  høst ble saken gjenopptatt etter at kvinnens andre barn født i inneværende år ble innlagt på sykehus en rekke ganger gjennom sommeren og høsten.

I likhet med det første barnet som døde, led også denne sønnen av pustebesvær og respirasjonsproblemer, og politiet mistenker at det dreide seg om gjentatte drapsforsøk, hvor kvinnen mislykkes.

Politiet føler seg sikre på at det var den 24 år gamle moren som drepte den eldste sønnen.

Det yngste barnet ble i september omplassert i et beredskapshjem.

Faren ikke mistenkt

Kvinnen er siktet etter straffelovens paragrafer 233 og 49 jf 233 og vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Pågripelsen skjedde i 13-tiden i dag, og kvinnen har sittet i avhør hos politiet.

Barnas far er ikke siktet i saken, men han og kvinnen var ifølge politiet samboere med fast bopæl i perioden hendelsene skjedde. Han er ikke mistenkt i saken.

Mor (24) siktet for drap og drapsforsøk på sønnene