Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mor (26) stiller seg totalt uforstående til siktelsen

Framstilles for fengsling nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STEINKJER (Dagbladet): Kvinnen (26) som, i likhet med sin ektemann (29), nå er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge på sitt eget barn i Vanviken i Nord-Trøndelag, stiller seg totalt uforstående til siktelsen.

Det opplyser hennes forsvarer, Tore Angen overfor Dagbladet.

- Siktelsen kom som en stor overraskelse, og hun har det veldig tøft, sier Angen til Dagbladet.

Nekter straffskyld Han forteller at begge foreldrene har forventet en løslatele i dag.

- Min klient opplever det som vanskelig å bli sikta i en sak der hun er uskyldig, sier Tore Angen til Dagbladet.

Han sier videre at klienten nekter straffskyld og har motsatt seg fengsling. Fengslingsmøtet startet klokka 12.00 i dag.

NEKTER STRAFFSKYLD:  Kvinnen (26) som i går ble siktet i barnedødsfall-saken i Vanviken nekter straffskyld. Det opplyser hennes advokat Tore Angen. Foto: Terje Næss / Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Kvinnen (26) som i går ble siktet i barnedødsfall-saken i Vanviken nekter straffskyld. Det opplyser hennes advokat Tore Angen. Foto: Terje Næss / Dagbladet Vis mer

Kvinnen har tatt plass ved siden av sin forsvarer. Hun skjuler ansiktet med hendene. Retten har avvist hennes og aktors ønske om at fengslingen skjer bak lukkede dører. Pressen kan altså være til stede.

Ingen klar dødsårsak Det er fremdeles ingen sikker dødsårsak etter barnedødsfallet i Nord-Trøndelag. Det opplyste politiet på en pressekonferanse klokka ni i dag.

- Et barn på 15 månder ble funnet død. Barnets far ble pågrepet og mor har status som vitne i saken. Politiet har med bistand fra Kripos etterforsket saken bredt. Det foreligger ingen obduksjonsrapport, men hovedtrekkene er kommunisert til politiet. Foreløpig svar er at det ikke er noen sikker dødsårsak. Det ble på bakgrunn av etterforskning at også mor siktes i saken, sier lensmann Gunnar A. Solli ved Leksvik og Iderøy.

- Det er flere mulige dødsårsaker. Sammenholdt med opplysningene som er innhentet i avhør er det veldig mange spørsmål i så måte. Det er en sum av obduksjonsrapporten og øvrige opplysninger, sier påtaleleder Sigbjørn Bjerkem.

LEGEN VARSLET:  Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
LEGEN VARSLET: Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media