Mor (28) banket barnevakta (62)

Den enslige mora (28) ble forbannet på barnevakta. Hun rundjulte den eldre mannen hun hadde skaffet - fordi han ikke skiftet bleier raskt nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

62-åringen ble påført et hundretall sår og en rekke blodsutredelser på kroppen, som er dokumentert gjennom fotografier. Han måtte kjøres til legevakta av en politipatrulje, som ble varslet av en nabo.

Etter en omfattende prosess med sakkyndige har Oslo byrett dømt mora til ubetinget fengsel for grov vold begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Kvinnen, som hele tida har nektet straffskyld, er dømt for å ha slått barnevakta både med lysestaker, askebeger, kleshengere og belter. Hun sparket også mannen med spisse støvler.

28-åringen forklarer at hun kan ha dyttet barnevakta, men aldri brukt vold. En enstemmig byrett har ikke festet lit til kvinnens forklaring.

62-åringen har forklart overfor kriminalpolitiet at volden ble utløst av hennes misnøye med behandlingen av barnet. Det kunne være at han ikke hadde skiftet bleier til rett tid, ikke fikk barnet til å sove eller at han ikke jobbet så raskt med barnet som hun sjøl forventet.

Press

- Jeg satt barnevakt etter mas og press, forklarer 62-åringen. Berthold Grünfeld har vært oppnevnt som rettspsykiatrisk sakkyndig. Han har funnet kvinnen strafferettslig tilregnelig. Han mener at barnevakta som fornærmet har gitt et realistisk bilde av det som har skjedd, samtidig som han mener 62-åringen framstår som snill og litt hjelpeløs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer