Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor (28) og kjæreste (35) tiltalt for drap på hennes ett år gamle datter

Senket ettåringen ned i vannbøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 28 år gammel Oslo-kvinne og hennes britiske kjæreste (35) er tiltalt for forsettlig drap på hennes ett år gamle datter.

De to er også tiltalt for grov mishandling mot jenta i et halvt år fram til hun døde i 2010, melder TV 2.

Ifølge tiltalen ble den ett år gamle jenta utsatt for fysisk vold i forbindelse med disiplinering.

Møttes på nettet Den 28 år gamle mora skal ha innledet et forhold til den sju år eldre briten på Internett etter å ha truffet ham én gang. Natt til 3. oktober 2010 skal en videochat mellom de to ha blitt forstyrret av at kvinnens ett år gamle datter, fra et tidligere forhold, var våken og urolig.

Mens de to voksne diskuterte hvordan kvinnen skulle få ettåringen til å adlyde, hentet mora en tiliters vaskebøtte, fylte den med vann og holdt barnet opp ned i bøtta til hun sluttet å puste. Et halvt døgn seinere døde jenta.

Kvinnen ble pågrepet og varetektsfengslet i oktober i 2011. Hennes kjæreste ble utlevert til Norge for ett år siden, og sitter nå varetektsfengslet i Oslo.

28-åringen erkjenner ikke straffskyld i tiltalepunktet som gjelder forsettlig drap.

- Når det gjelder tiltalepunktet om forsettlig drap, mener vi at det ikke er bevismessig dekning for det i saken. Det er ingen forsettlig handling hun har begått i forhold til den ulykkelige utgangen som dette fikk, sier kvinnens forsvarer Geir Hovland til Dagbladet.

- En fryktelig tragedie Kvinnen erkjenner imidlertid omstendighetene rundt datterens død slik de er beskrevet i tiltalen. I tillegg erkjenner hun andre handlinger som faller innunder tiltalepunktene om barnemishandling.

- Dette dreier seg om forskjellige typer straffemetoder som ble brukt og i ettertid framstår som uforståelige, også for henne, sier Hovland.

28-åringen er blant annet tiltalt for å ha tvunget barnet til å spise chilipulver og stå i flere timer i en krok med fastbundne bein, ifølge TV 2.

- Formålet med dette var jo en slags oppdragelse, men i etterkant kan hun ikke forstå hvordan hun havnet i en slik situasjon som gjorde at hun utførte disse handlingene. Min klient innser at hun som mor hadde som oppgave å beskytte barnet, og det klarte hun ikke. Det er en fryktelig tragedie for henne, sier Hovland.

- Uforstående Mora har tidligere hevdet at det var kjæresten som foreslo å holde barnet under vann, mens han har forklart at de skal ha vært sammen om denne løsningen. I tiltalen er det beskrevet hvordan han skal ha «gitt instruksjoner» via videochat.

Forsvarer Geir Hovland sier til Dagbladet at hun fastholder tidligere forklaringer om hendelsesforløpet, men ønsker ikke å kommentere forholdet mellom de to ytterligere før hovedforhandlingene.

35-åringens forsvarer, Vibeke Hein Bæra, sier til Dagbladet at hennes klient nekter straffskyld på alle tiltalepunkter.

- Min klient stiller seg helt uforstående til at han blir dratt inn i denne helt forferdelige hendelsen. Han ser fram til rettssaken, så han kan forklare seg på en ordentlig måte. Han har hatt dette hengende over seg lenge, sier hun.

Bæra sier at 35-åringen er helt uenig i beskrivelsene om at han skal ha instruert mishandlingen. Hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt han har sett mishandlingen eller ikke via Skype, av hensyn til bevisføringen under rettssaken.

Saken er ennå ikke berammet.