I SORG: Flagget på halv stang utenfor Kirkenes barneskole mandag, etter at en elev ved skolen ble drept i en skyteepisode i Kirkenes natt til mandag. Foto: Ole-Tommy Pedersen /Finnmarken / NTB scanpix
I SORG: Flagget på halv stang utenfor Kirkenes barneskole mandag, etter at en elev ved skolen ble drept i en skyteepisode i Kirkenes natt til mandag. Foto: Ole-Tommy Pedersen /Finnmarken / NTB scanpixVis mer

Mor (37) og barn (12) drept etter skyteepisode i Kirkenes

Stefar er hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). To personer er drept etter en skyteepisode i Kirkenes sentrum i natt, opplyser Morten Daae, påtaleleder i Finnmark politisdisktrikt til Dagbladet.

- Vi fikk melding klokka kl 04.13 natt til mandag om at det hadde vært bråk i en leilighet i Kirkenes. Da patruljen kom til stedet fant de tre personer i leiligheten, alle sammen skadd, forteller Daae.

ÅSTED: En sivil politibil foran huset der to personer ble drept og en alvorlig skadd i en skyteepisode natt til mandag. Foto: Stian Hansen /Finnmarken / NTB scanpix
ÅSTED: En sivil politibil foran huset der to personer ble drept og en alvorlig skadd i en skyteepisode natt til mandag. Foto: Stian Hansen /Finnmarken / NTB scanpix Vis mer

Det var en tolv år gammel elev i sjuende klasse ved Kirkenes barneskole og barnets mor (37) som ble drept natt til mandag. Stefaren ligger kritisk skadd på sykehus, opplyser skolens rektor Tove Korsnes til Dagbladet.

Det var iFinnmark som først meldte om disse opplysningene.

Mannen ble sendt fra sykehuset i Kirkenes til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø fordi skadene var så alvorlige at de ikke kunne håndteres i Kirkenes, opplyser informasjonssjef på Finnmarkssykehuset Ivar Greiner til NRK.

Mandag formiddag opplyser sykehuset til NTB at mannen er utenfor livsfare.

- En tøff dag

Rektor ved Kirkenes barneskole, Tove Korsnes forteller at skolen ble informert om den tragiske hendelsen i dag morges.

- Helsetjenesten ringte og informerte oss, og siden har vi informert elevene. Dette er en tøff dag for oss alle sammen, og det viktige nå blir å ivareta medelever og voksne, sier Korsnes til Dagbladet.

Korsnes ønsker ikke å si noe konkret om eleven.

- Vi på Kirkenes barneskole har bare flotte elever. Det er det jeg vil si om det.

Kriseteamet er nå på plass ved skolen, forteller Korsnes.

- Nå lar vi dagen gå, og ivaretar hverandre. Også får vi se hvordan de neste dagene og ukene framover blir.

Familierelasjon

Politiet har varslet en pressekonferanse kl 12. De har foreløpig ikke full oversikt over hendelsesforløpet og jobber for fullt med taktisk og teknisk etterforskning.

- Disse tre har en familierelasjon, og det jobbes utifra at det ikke er flere personer inne i bildet så langt. Men det er tidlig i etterforskningen, og dette er blant spørsmålene vi må jobbe videre med, sier Daae.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si mer om identitet eller opprinnelse på de involverte.

- Det er tidlig i etterforskningen og vi har ikke fått bekreftet identiteten på de tre. Derfor ønsker vi heller ikke å gå ut med deres bakgrunn, sier Daae.

Orfører Rune Rafaelsen opplyser at det ble satt ned et kriseteam etter kort tid.

- De er i klasserommet nå og lærere og elever er informert. Dette er en stor, stor tragedie, sier Rafaelsen til Dagbladet.

Saken oppdateres.