Mor (37) tiltalt for familievold mot sine tre barn

Den fysiske og psykiske volden har ifølge tiltalen pågått i ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen nektet hun blant annet en sønn å gå på do. Minst en gang låste moren sønnen inne på rommet sitt. Hun slo av lyset i leiligheten, slik at han måtte sitte flere timer i mørket uten mulighet til blant annet å gå på toalettet, skriver statsadvokat Kristin Røhne i tiltalen fra 25. februar i år.

Moren, som nekter straffskyld, skal ha mishandlet sine to sønner og en datter fysisk og psykisk over en periode på ni år i Oslo.

Ifølge tiltalen begynte overgrepene da den eldste sønnen  var fire år i 2003, og varte til vinteren i 2012, da hjelpeapparatet og kriminalpolitiet ble koblet inn i saken. Mishandlingen skal ha startet da jenta var tre år og den yngste sønnen ett år.
 
Starte brann Den psykiske volden skal ha skjedd blant annet ved at mora overfor de tre barna uttalte at de ødela livet hennes, og at det ville vært bedre om de ikke hadde levd.

- Jeg vil gjerne brenne ned huset og forlate dere, skal mora ha sagt til ungene sine.

Kvinnen skal også ha truet med fysisk vold eller andre negative reaksjoner overfor to av barna om de ikke ryddet og vasket huset, gjorde innkjøp og lagde mat eller forholdt seg til andre husregler. Barna har forklart til etterforskerne at den fysiske volden besto i at mora slo dem på kroppen med sko, kleshenger, stekespade, pinner, plastrør, feiekost eller ledninger. Mora skal også ha slått barna med flat hånd og kløpet dem, slik at de fikk vondt.
 
Kleshenger Den eldste sønne, som nå er 15 år, har i avhør fortalt at han minst to ganger ble slått av mora mens han lå og sov i senga. Dattera ha forklart at hun i 13-årsalderen ble holdt fast med begge hender av mora.

- Hun dunket hodet mitt fem ganger i veggen, slik at jeg begynte å blø fra bakhodet, forklarer jenta.

Det er en skjerpende omstendighet at hvert av barna ha vært vitne til mishandlingen av de to andre.