Mor (48) og to sønner omkom i bilulykke

Kvinnens tredje sønn ligger på sykehus etter ulykken som skjedde på E6 i Oppland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En personbil på vei nordover kom over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med et vogntog på E6 i Oppland i ettermiddag.

En 48 år gammel kvinne fra Gudbrandsdalen og hennes to sønner (født i 1994 og 1995) omkom i ulykken, som skjedde nord for Fåvang ved Åttekanten Kro, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

- Vi fikk beskjed om ulykken over AMK klokken 17.15. Ambulanse og brannvakta var raskt på stedet og satte i gang med å få løs de som satt fast. Vi så at de var hardt skadd, forteller operasjonsleder Knut Westbye i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Han forteller at det ble jobbet intenst for å redde moren og hennes to yngste sønner ut av det sammentrykte bilvraket, men at mannskapene på stedet antok at de tre døde momentant, sier Westby.

I alt satt det fire personer i Mitsubishien som kolliderte med vogntoget. Kvinnens eldste sønn i 15-årsalderen ble reddet ut av vraket og fraktet til sykehus i luftambulanse.

- Han ligger på Lillehammer sykehus. Sykehuset opplyser at han kom fra ulykken med mindre skader og at tilstanden hans skal være stabil, opplyser politiet ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Føreren av vogntoget er ikke fysisk skadd, opplyser politiet. 

Politiet kjenner ikke i detalj hvordan kjøreforholdene var på ulykkesstedet, men opplyser at det har vært flere dødsulykker på samme strekning tidligere.

Ulykken stengte E6 forbi åstedet en periode og omkjøring via fylkesveien på vestsida av Lågen skapte tildels kaotiske tilstander.

KNUST: Personbilen ble knust i sammenstøtet med dette vogntoget. Ifølge politiet var det personbilen som skar over i feil kjørefelt. Foto: Arne Trøstaker
KNUST: Personbilen ble knust i sammenstøtet med dette vogntoget. Ifølge politiet var det personbilen som skar over i feil kjørefelt. Foto: Arne Trøstaker Vis mer