AVSPERRET: Hele det svære kjøpesenterkomplekset Erikslund er sperret av etter dobbeltdrapet. Politiets kriminalteknikere saumfarer i kveld stedet på jakt etter spor. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
AVSPERRET: Hele det svære kjøpesenterkomplekset Erikslund er sperret av etter dobbeltdrapet. Politiets kriminalteknikere saumfarer i kveld stedet på jakt etter spor. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB ScanpixVis mer

- Mor (55) og sønn (28) tilfeldige ofre på Ikea

Ble knivstukket til døde i serviseavdelingen. To menn er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagens knivepisode på Ikea i Västerås, der en mann og en kvinne døde, framstår som en gåte for etterforskerne. Så langt har de ikke funnet noe motiv for dobbeltdrapet, og det virker som om drapsmennene rett og slett stakk ned vilkårlige kunder.

- Vi kan ikke se noen kobling mellom ofre og gjerningsmenn, sier Per Ågren, beredskapsleder for Västerås-politiet, ifølge Aftonbladet.

Ifølge lokalavisa VLT er de to drepte mor og sønn på henholdsvis 55 og 28 år. De skal ha vært på besøk i Västerås.

- Det er en forrykt hendelse, slo Ågren fast på en pressekonferanse tidligere i kveld.

Mange vitner Det var i 13-tida sjokkerte Ikea-kunder ble vitne til knivepisoden, som skjedde i serviseavdelingen. En mann stakk fra stedet og etterlot tre hardt skadde mennesker liggende blodige på golvet. De to omkomne døde på stedet, mens en 35-årig mann ble fraktet til sykehus med livstruende skader.

Kort tid etter ble en 23-åring pågrepet på en bussholdeplass i nærheten, på grunnlag av signalement.

- Jeg hørte politiet si «Du stemmer med signalementet». Så gikk pågripelsen ganske fort. De la ham i bakken, og han gjorde ingen motstand, sier øyenvitnet Fredrik Pikkuaho til Expressen.

Så, i 17.30-tida, tok saken en dramatisk vending da politiet ut fra skjellig mistanke valgte å sikte også den hardt skadde 35-åringen for drapene.

Den siktede 23-åringen, som ikke er tidligere straffet, sitter i kveld i avhør med politiet, mens 35-åringen er operert for knivskadene. Kjøpesenterkomplekset Erikslund stengt av og tømt for folk, og politiets kriminalteknikere saumfarer åstedet for spor.

VLT skriver at overvåkingsbilder kan bli sentrale bevis i etterforskningen.

- Ingen krangel Beredskapsleder Ågren opplyser at de to siktede kjenner til hverandre fra før, uten at han vil gå i detalj om dette. Det skal ikke ha vært noen synlig uoverensstemmelse med ofrene i forkant av knivstikkingen.

Politiet sier de har funnet knivene som ble brukt under angrepet. Det er foreløpig uklart hvordan den siktede 35-åringen klarte å pådra seg skader under hendelsen; vitner har fortalt at verken moren eller sønnen satte seg til motverge under angrepet.

Ikeas varehussjef Mattias Johansson er sterkt preget av hendelsen.

- Dere snakker med en fyr som kanskje har hatt sin verste dag noensinne - både på jobben, men også som menneske, sa han til pressen kort tid etter angrepet.

Västerås by har iverksatt sitt kriseapparat, opplyser de på sine hjemmesider. Ikea Norge har bedt sine sikkerhetsansatte være ekstra på vakt i kjølvannet av Västerås-hendelsen, ifølge Nettavisen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram