Mor anmeldte blotter: - Ble kvalm

En tobarnsmor i Ottestad tok affære da dattera fortalte hun hadde sett «en mann som satt avkledd og koset med tissen sin» på skoleveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg ble kvalm. Skikkelig kvalm, sier tobarnsmoren til Dagbladet.

Mandag kom hennes sju år gamle datter hjem fra skolen og fortalte at det hadde skjedd noe rart på veien.

- Hun sa at hun hadde sett en mann som satt avkledd og koset med tissen sin, sier moren.

Familien er bosatt i Ottestad i Hedmark-kommunen Stange. Kvinnen ønsker å være anonym, men vil fortelle sin historie for å advare andre foreldre.

Oppsøkte stedet

- Min første reaksjon var å få henne til å vise meg hvor dette skjedde, slik at jeg kunne se om han fortsatt var der, sier kvinnen.

- Da vi nærmet oss, sto det en bil der. Da jeg nærmet meg enda mer, sa datteren min at mannen sitter der enda. Da han skjønte at det var han vi snakket om, tente han lysene og kjørte av gårde. Jeg fikk tatt registreringsnummeret før han forsvant.

Informasjonen ble videreformidlet til politiet. Forholdet er anmeldt.

Erkjenner ikke straffskyld

Det bekrefter politiadvokat Kaja Borg.

- Cirka kvart på to mandag fikk vi melding om mulig blotting. Basert på vitneopplysninger fant politiet etter hvert aktuelt kjøretøy, og fører av bilen fikk status som mistenkt i saken, sier Borg til Dagbladet.

Mannen er avhørt.

- Han erkjenner ikke straffskyld i henhold til meldingen om blotting.

Borg forteller videre at politiet har tatt vitneavhør av fornærmedes mor, og at de har vært på det aktuelle stedet og tatt bilder.

Personen ble ikke besluttet pågrepet. Mannen er ikke en kjenning av politiet.

Borg har snakket med påtaleansvarlig Marie Nyhus, og opplyser at det vil bli besluttet og berammet tilrettelagt avhør av fornærmede, på bakgrunn av hennes unge alder.

Kommer med oppfordring

Tobarnsmoren, som også har en sønn i barneskolealder, forteller at hun har snakket med dattera si i etterkant av hendelsen.

- Hun var ikke redd. Hun forsto jo ikke alvoret i det, men ble bare nysgjerrig på hva som skjedde, sier kvinnen om jentas reaksjon.

- Jeg har fortalt henne litt om alvoret, om at dette her kunne ha gått mye verre og at han kunne ha lurt henne inn i bilen.

Ottestad-kvinnen oppfordrer andre foreldre til å ta en prat med barna sine om muligheten for at slike ting kan skje.

- Barn skal forstå at de ikke trenger å snakke med fremmede, og at de må høre på prinsippet om å gå rett hjem. De må forstå at sånne ting ikke er greit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer