Mor arrestert - baby døde av sult

PARIS (Dagbladet.no): Hele Sveits er rystet etter at en 16 måneder gammel jente ble funnet død av sult, alene i leiligheten, en måned etter at mora ble arrestert for tyveri. Politiet forklarer dramaet som en serie med «beklagelige misforståelser».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blomstene hoper seg opp foran leiligheten i en blokk nær Genhve. Bak døra levde ifølge rettsmedisineren den lille jenta i 10-12 dager alene før hun døde av sult og tørst. Obduksjonen viste ingen skader.

- Hver dag tenker jeg på vesla. Hun holdt på å dø rett ved siden av meg og jeg ante ingenting. Det var selvsagt en fryktelig stank, sterkere og sterkere for hver dag. Men hvordan kunne man forestille seg hva som foregikk? sier en nabo til avisa Tribune de Genhve.

Narkoman

Det vesle liket ble funnet fredag, nesten en måned etter at babyens mor, en portugisisk narkoman kvinne på 22, ble arrestert for tyveri.

- Da hun ble arrestert sa hun ingenting om at hun hadde ei liten jente, sier politiet. Men forhørsdommeren som etterforsker saken hevder at politiet visste om jenta, og at mora hadde sagt at det var søsteren som passet henne, og så en venn som hun ikke ville identifisere. Hun var redd for at man skulle ta fra henne barnet.

Lys

- Alle trodde noen passet babyen, uten å være sikre, sier forhørsdommer Stéphane Esposito. Han utelukker ikke at noen har vært inne i leiligheten. Babyens bestemor sier hun så lys der. En av morens venner hadde nøkler.

En nabo sier han hørte babyskrik fra leiligheten dagen etter at mora ble arrestert. Han skulle hente en ting mora hadde stjålet fra ham. Han påstår at han så dørhåndtaket bevege seg, og at han ble redd og gikk til politiet. Der fortalte han om babyskrikene, og at noe virket unormalt.

Det rettes sterk kritikk mot politiets behandling av saken og mot unnskyldningen om beklagelige misforståelser. Men det er mora som er anklaget for uaktsomt drap ved skjødesløshet. Hun skal ha levd et svært utagerende liv med besøk dag og natt.