Mor ber om nåde for far som drepte sine fem barn

- Han viste ikke nåde for barna mine, men de elsket ham.

GRÅT: Barnas mor, Amber Kyzer, var tydelig preget under utspørringen da juryen skulle ta stilling til straffeutmålingen for hennes eksmann. Foto: Tracy Glantz / AP / NTB Scanpix
GRÅT: Barnas mor, Amber Kyzer, var tydelig preget under utspørringen da juryen skulle ta stilling til straffeutmålingen for hennes eksmann. Foto: Tracy Glantz / AP / NTB ScanpixVis mer

I september 2014 ble hennes fem barn funnet drept og dumpet i søppelsekker i en skog like ved en motorvei i Alabama.

Tre dager tidligere ble barnas far, Timothy Ray Jones, tilfeldigvis stoppet av en politibetjent i en trafikkontroll, som så blodflekker og kjente «lukten av død». Etterforskningen har vist at han skal ha drept barna og kjørt likene gjennom tre delstater før han dumpet dem.

Nå skal juryen avgjøre om han skal få dødsstraff eller livstid i fengsel. Barnas mor, Amber Kyzer, er sterkt imot førstnevnte, og ba juryen om å spare eksmannens liv.

- Jeg hører hva barna gikk gjennom og hvordan de led. Som mor kunne jeg personlig ha revet av ham ansiktet hvis jeg kunne, sa hun i retten tirsdag, ifølge BBC.

- Han viste ikke nåde for barna mine, men de elsket ham, og hvis jeg skal snakke på vegne av barna mine og ikke meg selv, er det hva jeg har å si.

- Pappa, jeg elsker deg

Paret giftet seg bare seks uker etter at de møttes i 2004, og jobbet begge på en fornøyelsespark i Chicago-området.

Jones og Kyzer ble separert i 2012, og da var det Jones som fikk foreldreretten. Nettopp derfor ble det ikke slått alarm da mora meldte barna og eksmannen savnet etter å ha forgjeves forsøkt å få tak i dem.

I mai ble det lagt fram grufulle detaljer fra drapene. Jones, som av The State omtales som en kristenfundamentalist, skal ha hatt troen på en svært streng barneoppdragelse, der straff og disiplin sto i fokus. Ifølge Kyzer var det nettopp dette som gjorde at ekteskapet raknet.

Han forklarte selv i sin egen tilståelse at han tvang seks år gamle Nahtahn til å trene i timevis som straff samme kveld som drapene, skriver nyhetsbyrået AP.

DREPT: Merah (8), Elias (7), Nahtahn (6), Gabriel (2) og Abigail (1) ble funnet dumpet i søppelsekker utenfor en motorvei i Alabama. Foto: AP Photo / Richard Shiro / NTB scanpix
DREPT: Merah (8), Elias (7), Nahtahn (6), Gabriel (2) og Abigail (1) ble funnet dumpet i søppelsekker utenfor en motorvei i Alabama. Foto: AP Photo / Richard Shiro / NTB scanpix Vis mer

Ifølge forklaringen skal Nahtahn ha gått og lagt seg etter den brutale straffen, før han fant sønnen død i senga noen timer seinere.

Det skal ha ført til at Jones i vilt raseri drepte de fire andre barna. Ifølge Jones skal hans eldste datter Mera (8) ha kommet inn mens han kvalte et av de andre barna i søskenflokken.

- Pappa, jeg elsker deg, skal hun ha sagt i det faren kvalte henne, ifølge Jones selv.

Etter at han hadde drept alle barna pakket han likene inn i plast og søkte på telefonen etter tips til hvordan man kunne bli kvitt lik, ifølge politiet.

Beklager

Rettspatologene har fortsatt ikke lykkes i å fastslå dødsårsaken til Nahtahn. En av teoriene er at han kan ha dødd av dehydrering som følge av treninga, men de utelukker ikke at også han kan ha blitt kvalt.

I retten ble det også spilt av et lydopptak spilt inn minutter etter at Jones hadde vist politiet hvor han hadde dumpet sine fem barn.

- Jeg beklager det jeg gjorde. Jeg vil se barna mine igjen. Kjære Gud, tilgi meg, sier Jones på opptaket.

Påtalemyndigheten har bedt om dødsstraff for Jones, noe Kyzer som nevnt ikke ønsker. Hun har imidlertid sagt at hun vil respektere juryens beslutning, uansett utfall.

Jones' forsvarere har bedt om at de finner ham skyldig, men utilregnelig. De hevder at han lider av udiagnostisert schizofreni, og at han mistet hodet da kona forlot ham for den unge naboen.