Mor ble vitne over telefon til gruppevoldtekten av datteren (15)

«Nei, nei, vær så snill!» ropte jenta over telefon. Nå er tre unge menn dømt for voldtekten.

BISTANDSADVOKAT: Torgeir Falkum, nest lengst til høyre, er bistandsadvokat for jenta. Her er han fotografter i Borgarting lagmannsrett tidligere denne uka i forbindelse med Rasool-saken. Øvrige på bildet fra venstre: Advokatene Arve Ringsbye, Trygve Staff og Knut Rognlien. Foto: Heikko Junge/Scanpix
BISTANDSADVOKAT: Torgeir Falkum, nest lengst til høyre, er bistandsadvokat for jenta. Her er han fotografter i Borgarting lagmannsrett tidligere denne uka i forbindelse med Rasool-saken. Øvrige på bildet fra venstre: Advokatene Arve Ringsbye, Trygve Staff og Knut Rognlien. Foto: Heikko Junge/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Tre unge menn fra Oslo ble i dag dømt i Oslo tingrett for grovt uaktsom voldtekt av ei jente i oktober 2007. Jenta var da 15 år, mens de tiltalte var 18-19 år.

- Hun er først og fremst lettet over å bli trodd. Hun hadde gruet seg veldig for rettsaken fordi hun fryktet at hun ikke ville bli trodd, sier Torgeir Falkum, jentas bistandsadvokat, til Dagbladet.

Retten skriver at de fester stor lit til fornærmedes forklaring om at hun ble tvunget til å ha oralsex med de tiltalte. Flere av de tiltalte forklarte at det skjedde frivillig, men retten mener forklaringene er troverdige. «Nei, nei, vær så snill!» Den da 15 år gamle jenta hadde vært sammen med ei venninne på et gatekjøkken på Bogerud i Oslo da hun ble oppsøkt av tre gutter. De sa blant annet at hun måtte «gjøre jobben sin».

Da hun sa at hun ikke ville, tok den hovedtiltalte tok tak i armen hennes og dyttet og dro henne vekk fra t-banestasjonen til en barnehage like ved. Jenta protesterte, men turte ikke å gjøre fysisk motstand etter at hun ble slått og lugget. Hun ble truet med juling av hovedtiltalte og kalt «jævla hore». Ifølge dommen gikk to av de andre ved siden av og smilte og lo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer