KJEMPER FOR MOREN: - Mor blir nektet en verdig avslutning på livet. Den siste tiden vil vi bruke sammen med henne, og ikke på å kjempe mot byråkratiet, sier Pia Myhre Kamp ( t.v.) og lillesøster Thea Kamp Johannessen. Foto: Bjørn Langsem
KJEMPER FOR MOREN: - Mor blir nektet en verdig avslutning på livet. Den siste tiden vil vi bruke sammen med henne, og ikke på å kjempe mot byråkratiet, sier Pia Myhre Kamp ( t.v.) og lillesøster Thea Kamp Johannessen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

«Mor blir nektet en verdig avslutning på livet»

I åtte uker har Thea (26) og Pia (29) fått høre at det ikke finnes andre plasser til deres dødssyke mor. - Det viste seg å være en systemløgn, sier søstrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Moren (55) til Pia Myhre Kamp (29) og Thea Kamp Johannessen (26) har uhelbredelig kreft i hjernen, og er døende. Den 7. juli i år ble 55-åringen innlagt på Solvang helsehus, som ligger under bydel Alna i Oslo.

Siden har døtrene kjempet for at moren skal overflyttes til Akerselva sykehjem, som har en lindrende enhet, med personell spesialisert på behandling av mennesker med kort tid igjen å leve.

- Allerede i juli leverte vi søknad om å få mamma overflyttet til Akerselva sykehjem, men bydel Alna svarte da at det ikke var noen plasser tilgjengelig der, sier Pia.

- Et gamlehjem Hun og søsteren har hele tiden ment det er uverdig at moren skal tilbringe sin siste tid på Solvang helsehus.- Solvang helsehus er i realiteten et gamlehjem, og i mange uker har mamma delt rom med en dame på 90 år. Tanken på at hun skal dø på det rommet der, har gitt meg fullstendig panikk. For mamma er ikke gammel, hun har kreft, sier Pia.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn