Mor bortfører oftest barna

- Verre enn om barnet hadde blitt drept.

KOM TIL RETTE: Syv år gamle Alice kom tilbake til Sverige for ett år siden etter å ha vært bortført av sin far i Kambodsja i mer enn mer enn ett år. Her på flyplassen sammen med tanta Anna (t.v.) og mora Maria (t.h.). Foto Jonas Ekstrømer / SCANPIX
KOM TIL RETTE: Syv år gamle Alice kom tilbake til Sverige for ett år siden etter å ha vært bortført av sin far i Kambodsja i mer enn mer enn ett år. Her på flyplassen sammen med tanta Anna (t.v.) og mora Maria (t.h.). Foto Jonas Ekstrømer / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Så langt i år har elleve barn blitt bortført fra Norge, ifølge Justisdepartementet. Barna er fordelt på ni ulike saker.

Dette er en markant nedgang fra de forrige årene. Totalt ble 37 barn kidnappet i fjor, og dette var fordelt på 20 saker. I 2007 og 2006 var tallene enda høyere, henholdsvis 50 barn fordelt på 35 saker og 57 barn fordelt på 37 saker.

- Vi har lagt merke til at både antallet saker og antallet barn har gått ned, uten at vi har noen forklaring på hvorfor dette er, sier Thea Baastad, seniorrådgiver i sivilavdelingen i Justisdepartementet, til Dagbladet.no.

- Det har vært mye mer medieomtale om bortføring av barn, og dette kan ha hatt en innvirking. Ellers håper vi at det har noe med nettsiden vår Barnebortføring.no å gjøre, at folk er mer bevisst på hva de risikerer når de bortfører barn. Uansett er vi veldig glade for trenden.

Misvisende statistikkInteresseorganisasjonen Familiestiftelsen 15. mai mener statistikken er misvisende og at det ikke er noen grunn for å tro at tallene virkelig går ned.

- Det er enkelte foreldre som rett og slett ikke orker å ta opp kampen, sier generalsekretær Arnstein Øyslebø til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer