Mor dømt for grov mishandling av barna sine

En kvinne fra Nordland er dømt til ett års fengsel. Barna hennes ble blant annet spylt med hageslange og kjørt over en mil hjemmefra og tvunget til å gå hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hålogaland lagmannsrett skjerpet straffen mot kvinnen, melder Avisa Nordland.

Da saken ble behandlet i tingretten i fjor sommer, ble kvinnen dømt til fengsel i ni måneder. Hun er dømt til å betale hvert av barna 100.000 kroner i oppreisningserstatning.

Lagmannsretten finer det bevist at kvinnen spylte barna med vekselvis kaldt og varmt vann. Ved en anledning da barna ikke ville gjøre husarbeid, ble de kjørt av gårde med beskjed om å overnatte alene i telt så de kunne kjenne på hvordan det var å ikke ha noe hus.

Flere ganger ble barna kjørt av gårde hjemmefra med beskjed om å gå hjem, ifølge dommen. Flere ganger dreide det seg om avstander på mer enn 10 kilometer, og enkelte ganger skjedde dette to ganger på rad etter at barnet kom hjem igjen.

Dommen forteller også om omfattende husarrest, der barn ble låst inne på rommet sitt i flere dager og bare ble låst ut for toalettbesøk.

Barna skal også ha blitt dusjet utendørs med hageslangen. I bevisvurderingen av dette legger retten vekt på at kvinnen overfor andre skal ha sagt at isdusjing er effektivt i barneoppdragelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer