TO DØMT: Hovedetterforsker Thomas Kvalnes og statsadvokat Cecilie Schløsser Møller snakker sammen i Oslo tingrett under starten av rettssaken der en mor i dag ble dømt for å ha drept datteren ved drukning. Hennes daværende britisk-pakistanske kjæreste ble i dag dømt i samme sak. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TO DØMT: Hovedetterforsker Thomas Kvalnes og statsadvokat Cecilie Schløsser Møller snakker sammen i Oslo tingrett under starten av rettssaken der en mor i dag ble dømt for å ha drept datteren ved drukning. Hennes daværende britisk-pakistanske kjæreste ble i dag dømt i samme sak. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Mor dømt til åtte års fengsel for barnedrap

Oslokvinnen som holdt sin lille datters hode i en bøtte vann slik at hun døde av skadene, er dømt til åtte års fengsel for drap. Kvinnens tidligere nettkjæreste må sone ni år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett mener drapet var uaktsomt og ikke forsettlig, og dommen er derfor langt lavere enn aktors påstand. Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller hadde lagt ned påstand om at den 29 år gamle moren skulle dømmes til 16 års fengsel og den 35 år gamle britiske mannen til 18 års fengsel.
Anker ikke - Min klient er lettet, og fornøyd med at det legges til grunn av dette var uaktsomt drap. Vi kommer ikke til å anke, sier hennes forsvarer, advokat Geir Hovland til NTB.

Hans klient har innrømmet de faktiske forhold, men har hele tiden benektet at hun handlet med forsett. Forsvareren prosederte da også på at kvinnen ikke måtte dømmes for forsettlig drap.

Om at kvinnens britiske daværende kjæreste også er dømt sier Hovland:

- Min klient synes det er riktig at også han stilles til ansvar for handlingene. Den lille jenta på ett år og ni måneder døde etter at moren hadde holdt hodet hennes nede i en bøtte med vann i oktober 2010.

Den britisk-pakistanske kjæresten og den norsk-pakistanske kvinnen var nettkjærester.

Ifølge tiltalen instruerte mannen via videochat fra London kvinnen om hvordan hun skulle disiplinere datteren. Retten har da også kommet til at han var pådriveren.

- Deres roller har her vært vidt forskjellige: Mannen har, sittende i London, vært pådriveren, mens kvinnen fysisk har foretatt handlingene. Det hele har imidlertid vært et samspill, og flertallet ser ikke grunn til ved straffeutmålingen å differensiere mellom de to tiltalte, heter det i dommen.

Tilståelsesrabatt Kvinnen får imidlertid ett år i tilståelsesrabatt. Politiet hadde helt fra starten av mistanke om at det hadde skjedd noe kriminelt, men først etter et år ble kvinnen siktet.

Det skjedde etter at hun hadde innrømmet i avhør i oktober 2011 hva som hadde skjedd. Politiet hadde da avlyttet telefonen hennes.

 - Fra dette avhøret og fram til i dag har hun imidlertid fortalt det retten har ansett som sannheten. Hun har videre opplyst om tilfeller av mishandling som politiet på dette tidspunkt ikke var klar over, står det i dommen.

Kvinnen og den 35 år gamle mannen er også dømt for en rekke tilfeller av mishandling av den lille jenta.

(NTB)