Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor dømt til fengsel etter barnedrap

TØNSBERG (NTB): En 37 år gammel kvinne er dømt til fengsel i seks år og en måned for drapet på sin åtte år gamle sønn. Kvinnen er ikke idømt sikring av Tønsberg byrett. Dommen kan bli anket av påtalemyndigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks år og en måned er den korteste fengselsstraffen noen kan idømmes for drap etter norsk lov. Kvinnens forsvarer, advokat Ellen Haugsrud, sier til NTB at hun er svært fornøyd med dommen.

- Den vil ikke bli anket fra vår side. Jeg har nå snakket med kvinnen, og hun er enig i at hun trenger så pass tid i fengsel for at hun skal greie å leve videre med det hun har gjort. Det ser også ut til at hun vil få god behandling i Drammen kretsfengsel, sier Haugsrud til NTB.

Kvalt med målebånd

I dommen legges det stor vekt på at moren primært ønsket å ta sitt eget liv, den tragiske natten da hun kvalte sin egen sønn.

Drapet skjedde natt til til søndag 24. april i fjor. På grunn av blant annet store økonomiske problemer ønsket moren å ta sitt eget liv. Hun greide ikke tanken på at gutten skulle bli igjen alene i verden, forklarte hun i retten. Derfor kvalte hun den åtte år gamle gutten med et målebånd, etter at hun først hadde gitt ham sovemedisin.

Retten mener det ikke hersker tvil om at moren så forsøkte å ta sitt eget liv på flere forskjellige måter ved å ta piller, forsøke å henge og kutte seg.

Kan bli anket

Tønsberg byrett finner det bevist at kvinnen har gitt en sannferdig og riktig forklaring på hva som skjedde drapsnatten, og setter derfor straffen til lovens minstestraff.

Førstestatsadvokat Arnfinn Hval ved Statsadvokatene i Vestfold, sier til NTB at påtalemyndigheten ikke har avgjort om dommen vil bli anket. Som aktor i saken la han ned påstand om fengsel i ni år og fem års sikring.

- Det er opp til Riksadvokaten å avgjøre om dommen skal ankes, sier Hval. Han ønsker ikke å kommentere dommen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!