Mor drepte barnas overgriper

Sarah Sands drakk to flasker vin før hun knivdrepte Michael Pleasted (77).

DØMT: Sarah Sands satt fengslet i fire år etter at hun knivstakk 77 år gamle Michael Pleasted i 2014. Foto: Politiet
DØMT: Sarah Sands satt fengslet i fire år etter at hun knivstakk 77 år gamle Michael Pleasted i 2014. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

I et ferskt intervju med BBC sier britiske Sarah Sands fra øst i London at hun ikke hadde til hensikt å ta livet av 77-åringen.

- Jeg visste ikke hva jeg gjorde. Jeg ble redd og gjorde en forferdelig feil. Han viste verken frykt eller anger, sier hun til kringkasteren.

I 2014, med hette over hodet og kniv i lomma, dro hun hjem til Michael Pleasted hvor hun knivstakk ham åtte ganger. 77-åringen blødde i hjel, skriver BBC.

Inviterte barna hjem

Mannen var en tidligere straffedømt pedofil. På tidspunktet han døde, sto han overfor nye siktelser: overgrep mot Sands tre barn.

- Jeg trodde han var en fin, gammel mann. Jeg lagde mat til ham, passet på ham og holdt ham med selskap når jeg hadde tid, erindrer Sand om tida før drapet.

Den eldre mannen jobbet i en aviskiosk i nærheten. Han var derfor godt kjent blant beboerne i området. Han tilbød Sands eldste sønn helgejobb.

Ved en seinere anledning inviterte han de tre brødrene hjem til seg. Der skal han angivelig ha forgrepet seg på dem.

Meldte seg for politiet

Brødrene fortalte mora hva som hadde skjedd. Pleasted ble arrestert. I påvente av en rettssak, ble han imidlertid løslatt.

Det var da Sands gikk til angrep.

- Han sa «barna dine lyver». Hele verden frøs. Jeg hadde kniven i venstre hånd og jeg husker han prøvde å ta den, forklarer hun.

Etter drapet dro trebarnsmora rett til politistasjonen.

Sarah Sands ble løslatt i 2018. Hun ble dømt til sju og et halvt år, men slapp ut etter fire. Guttene bodde hos bestemora mens Sands var fengslet.

24 overgrepsdommer

I intervjuet med BBC sier tvillingene Alfie og Bradley (19), samt storebror Reece (20), at de tidligere angret på at de fortalte mora om overgrepene.

- Hvis vi alle hadde holdt kjeft om det, så ville vi ha hatt mora vår. Vi ville ha dratt på shopping, gått på kino og fått opplevd det en vanlig tolvåring ville gjort, sier Bradley.

Samtidig påpeker sønnene at de følte seg mye tryggere etter moras ugjerning. Likevel fortsatte de vonde drømmene.

- Marerittene stoppet ikke, men det ga oss en følelse av trygghet. Vi trengte ikke lenger å være redde for å møte på ham rundt ethvert gatehjørne. Han bodde bokstavlig talt rett over veien for oss, sier 19 år gamle Alfie til BBC.

Den dag i dag oppfordrer de overgrepsofre til å si ifra.

- Det kommer til å være vanskelig, men det blir bedre. Du må alltid si ifra. Det er bedre å snakke om det. Gjør du ikke det, vil det bare bli verre, sier brødrene.

Under rettssaken kom det fram at Michael Pleasteds egentlige navn var Robin Mult. Han hadde hele 24 tidligere overgrepsdommer fra de siste tre tiåra. Ingen i området visste om Pleasteds fortid.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer