Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor er også siktet etter sønnen (1) ble funnet død i går

Begge foreldrene er nå siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

SPEDBARN FUNNET DØD: Det var i denne oransje eneboligen på tettstedet Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag at politiet slo alarm etter at et spedbarn ble funnet død. Her gjør kriminalteknikere undersøkelser på stedet. Foto: Ole Morten Melgård
SPEDBARN FUNNET DØD: Det var i denne oransje eneboligen på tettstedet Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag at politiet slo alarm etter at et spedbarn ble funnet død. Her gjør kriminalteknikere undersøkelser på stedet. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VANVIKAN/STEINKJER/OSLO (Dagbladet): I går ble far siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, etter en gutt på ett år ble funnet død i Vanvikan i Leksvik i Nord-Trøndelag.

Mor også siktet Nå er også moren (26) til den lille gutten siktet for det samme.

Advokat Tore Angen, som er oppnevnt som morens forsvarer, opplyser til Dagbladet at han ennå ikke har fått møtt henne.

- Jeg får saksdokumentene og planlegger å møte henne i morgen tidlig, så jeg kjenner ikke til hvordan hun stiller seg til siktelsen, sier Angen.

Politiet planlegger et fengslingsmøte for begge de siktede i morgen.

- Begge siktede vil etter avhør bli fremstilt for fengsling i morgen med bakgrunn i faren for bevisforspillelse, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl i en pressemelding.

Obduksjonsrapporten Barnet er brakt til St. Olavs Hospital for obduksjon. Tidligere i dag sa politiet på en pressekonferanse at den foreløpige obduksjonsrapporten vil være førende for etterforskningen og status på barnets foreldre.

- Med bakgrunn i opplysninger i saken så langt, og sammenholdt med foreløpige opplysninger fra obduksjonen, er det tatt beslutning om at også mor får status som siktet i saken, sier Haugdahl i pressemeldingen.

Fars forsvarer, Trond Peder Nilsen, sier til NTB at den første legen som undersøkte barnet, konkluderte med kvelning som følge av oppkast. Ifølge forsvareren er hans klient i sjokk og sorg etter dødsfallet.

- Det er en far som har mistet sitt barn, og som mistenkes for å ha drept sitt eget barn. Det sier seg selv at det er en tøff situasjon å være i, sier Nilsen til NRK.

Bistandsadvokat Anders Kjøren sier til Dagbladet at han ikke har noe mer informasjon om hva som framkom i den foreløpige obduksjonsrapporten.

Moren hadde i går status som vitne i saken.

Fortsetter etterforskningen Politiet i Nord-Trøndelag har fått både taktisk og teknisk bistand fra Kripos i saken. 

- De tekniske undersøkelser vil bli avsluttet på åstedet i morgen, sier politistasjonssjef Haugdahl i pressemeldingen.

Politiet håper også å få svar på hvorfor Barnevernet var i kontakt med familien dagen før barnet ble funnet død.

Skal avhøres fredag Det er planlagt nye avhør av siktede klokka 11 fredag.

Begge foreldrene har ifølge politiet forklart at de fant barnet dødt.

Politiet vil i tillegg holde en ny pressekonferanse klokka 9.

KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere undersøker onsdag kveld huset hvor en guttebaby på cirka ett år ble funnet død onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Foto: Ole Morten Melgård
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere undersøker onsdag kveld huset hvor en guttebaby på cirka ett år ble funnet død onsdag. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Foto: Ole Morten Melgård Vis mer