DØDE AV SULT: Bak denne døren på Mortensrud i Oslo fant ambulansepersonell tiåringen sultet i hjel i august. FOTO: Marius Husebø Evensen.
DØDE AV SULT: Bak denne døren på Mortensrud i Oslo fant ambulansepersonell tiåringen sultet i hjel i august. FOTO: Marius Husebø Evensen.Vis mer

Mor erklært tilregnelig- ber om tilleggserklæring

Den rettsmedisinske kommisjon har bedt om tilleggserklæring for mor til tiåringen som døde av sult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rettsmedisinske kommisjon har bedt om en tilleggserklæring fra de sakkyndige som har utredet moren til tiåringen som døde av sult i fjor. Det bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby overfor Dagbladet.
 
— Kommisjonen har bedt om en tilleggserklæring fra de sakkyndige fordi de ønsker å ha flere bein å stå på før de gjør seg en endelig mening om rapporten, sier Kraby.

En tilleggserklæring er en mer utfyllende rapport som blir skrevet av de samme sakkyndige, hvis kommisjonen enten mener den førstnevnte rapporten har mangler eller fordi utredningstiden bør utvides.

Erklæringen kommer i sommer Politietterforskningen er fortsatt ikke over, og tilleggserklæringen vil mest sannsynlig komme i begynnelsen av juli.

Psykologspesialist Arne M. Guldvog er en av de to sakkyndige som har foretatt den rettspsykiatriske undersøkelsen. Han forteller at kommisjonen ikke hadde noen merknader på selve rapporten, men at de likevel ønsker å fortsette utredningen.

— Kommisjonen ønsker å ha en tilleggserklæring på plass i forkant av en eventuell hovedforhandling. Vi har allerede hatt en samtale med henne, og skal holde noen flere samtaler frem til sommeren. Det er for å oberservere hvordan hun har utviklet seg fra da rapporten ble ferdigstilt i februar.

Døde av sult I slutten av august i fjor ble en ti år gammel gutt funnet død i sitt hjem på Mortensrud i Oslo. Han døde av underernæring og uttørring, ifølge politiets obduksjonsrapport. Den 131,5 centimeter høye tiåringen veide 14,8 kilo da han ble funnet — halvparten av normalvekt, og moren ble siktet for grov omsorgssvikt med døde til følge.

I februar kom det frem at de sakkyndige hadde konkludert moren som tilregnelig og at hun i prinsippet kunne bli stilt til ansvar for det hun er anklaget for. Rapporten ble sendt til den rettsmedisinske kommisjon som faglig gjennomgår alle slike erklæringer.