Mor fant 30 kilo narkotika på gutterommet

Avslørte en av årets største narkosaker på Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mars stakk moren innom sønnens leide hybel i Bergen sentrum, der fant hun en pakke pulver, skriver Bergens Tidende. Moren tok pakken rett til skranken på Fjell- og Sund lensmannskontor.

Det viste seg å være 1 kilo amfetamin og noen dager senere satt den 18-årige sønnen hennes i varetekt, siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Hasjkoffert

Da politiet ransaket hybelen fant de noe moren hadde oversett; en rullekoffert med 29 kilo hasj.

I følge Bergens Tidende skal 18-åringen erkjent straffskyld for befatning med narkotikaen, men han nekter å avsløre hvem han har fått den fra. Han forklarte til politiet at han fikk hasjen på et kjøpesenter i Bergen. Overvåkningskameraer på kjøpesenterets parkeringsplass avslørte 18-åringen og rullekofferten med hasj. Han var også sammen med en tidligere straffedømt 32-åring. Han er nå i varetekt.

- Min klient ga en uforbeholden tilståelse i sitt første politiavhør, sier 32-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Løpergutt

Politiets teori var at tenåringen hadde fungert som en løpergutt for 32-åringen. Men de tvilte på at mennene hadde vært alene om narkotikaopplegget. Det viste seg at de to hadde en felles bekjent: En narkodømt kokk i Bergen Fengsel.

Kokken (34) og 18-åringen hadde vært klassekamerater på en videregående skole i Bergen. 34-åringen hadde friadgang for å ta en utdannelse, men politiet tror at det var da han vervet den tidligere ustraffede klassekameraten.

- Han stiller seg helt uforstående til anklagene som nå rettes mot ham, sier 34-åringens advokat, Asgeir Thomassen.

Kokken skal ha styrt butikken fra fengselet, sammen med sin tidligere cellekamerat - den siktede 32-åringen.

Politiet skal både ha sikret seg opptak av telefonsamtaler og tekstmeldinger de mener beviser at kokken var involvert i handelen. De tre mennene skal være siktet for oppbevaring eller salg av totalt 2,5 kilo amfetamin og 29 kilo hasj.