Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor fant 30 kilo narkotika på gutterommet

Avslørte en av årets største narkosaker på Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mars stakk moren innom sønnens leide hybel i Bergen sentrum, der fant hun en pakke pulver, skriver Bergens Tidende. Moren tok pakken rett til skranken på Fjell- og Sund lensmannskontor.

Det viste seg å være 1 kilo amfetamin og noen dager senere satt den 18-årige sønnen hennes i varetekt, siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Hasjkoffert

Da politiet ransaket hybelen fant de noe moren hadde oversett; en rullekoffert med 29 kilo hasj.

I følge Bergens Tidende skal 18-åringen erkjent straffskyld for befatning med narkotikaen, men han nekter å avsløre hvem han har fått den fra. Han forklarte til politiet at han fikk hasjen på et kjøpesenter i Bergen. Overvåkningskameraer på kjøpesenterets parkeringsplass avslørte 18-åringen og rullekofferten med hasj. Han var også sammen med en tidligere straffedømt 32-åring. Han er nå i varetekt.

- Min klient ga en uforbeholden tilståelse i sitt første politiavhør, sier 32-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Løpergutt

Politiets teori var at tenåringen hadde fungert som en løpergutt for 32-åringen. Men de tvilte på at mennene hadde vært alene om narkotikaopplegget. Det viste seg at de to hadde en felles bekjent: En narkodømt kokk i Bergen Fengsel.

Kokken (34) og 18-åringen hadde vært klassekamerater på en videregående skole i Bergen. 34-åringen hadde friadgang for å ta en utdannelse, men politiet tror at det var da han vervet den tidligere ustraffede klassekameraten.

- Han stiller seg helt uforstående til anklagene som nå rettes mot ham, sier 34-åringens advokat, Asgeir Thomassen.

Kokken skal ha styrt butikken fra fengselet, sammen med sin tidligere cellekamerat - den siktede 32-åringen.

Politiet skal både ha sikret seg opptak av telefonsamtaler og tekstmeldinger de mener beviser at kokken var involvert i handelen. De tre mennene skal være siktet for oppbevaring eller salg av totalt 2,5 kilo amfetamin og 29 kilo hasj.