Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Småbarn døde i varm bil i Texas

Mor fant gutt (1) og jente (2) døde i brennheit bil

- Lekte hjemme før de forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To små barn ble i går funnet døde i en bil i Parker County, Texas, skriver CNN.

Ifølge en pressemelding fra lokalpolitiet ble barna, en 16 måneder gammel gutt og ei to år gammel jente, funnet av sin mor i en låst bil.

Myndighetene ble varslet i 16-tida, lokal tid. De to små barna ble umiddelbart etter undersøkelse erklært døde. Da var temperaturen 36 grader utenfor bilen.

- Lette etter barna

Ifølge mora hadde de to barna lekt i et rom i hjemmet deres før de forsvant. Hun forteller at hun lette etter barna i hjemmet før hun, til sist, fant dem i bilen som var låst innenfra.

Sheriff Mark Arnett i Parker County, sier at mora smadret et av bilvinduene, da hun fant sine barn.

- Spørsmålet er om en toåring kan åpne en bildør. Og kan en toåring og en ettåring kravle inn i en bil og låse den? spør Arnett, ifølge CNN.

Sheriffen tilkjennegir at det er igangsatt etterforskning av den tragiske hendelsen.

- Saken er i sin tidlige fase. Alt som sies om denne saken nå er antakelser, inntil vi får styr på alle fakta, sier Arnett.

Mer utsatt

Ifølge dansk TV2 er barn, eldre og dyr særlig sårbare overfor varme. En bil som står i solskinn vil raskt bli som en badstue. Temperaturen kan raskt stige til 45-50 grader.

OBS! VI ADVARER MOT STERKE BILDER: En video lastet opp på nettsiden LiveLeak viser øyeblikket politiet redder en døende hund ut av en glovarm bil, mens eierne er inne på IKEA. OBS: Vi advarer mot sterke inntrykk. Vis mer Vis mer Vis mer

- Samtidig stiger temperaturen på dem som sitter i bilen. Barn, eldre og dyr har vanskelig for å regulere kroppsvarmen. Små barn har ikke evne til å bevege seg optimalt og justere påkledning. Eldre har ikke samme føling med temperaturpåvirkninger, uttalte Falck i forbindelse med flere liknende hendelser i 2013.

Hele Norges coronakart