Mor, far og barn omkom ved Volda

Distriktet rammet av tragedie.

STORUTRYKNING: Redningsmannskapene var raskt på ulykkesstedet - men måtte konstatere at tre personer var døde. Foto: TORE AARFLOT/MØRE
STORUTRYKNING: Redningsmannskapene var raskt på ulykkesstedet - men måtte konstatere at tre personer var døde. Foto: TORE AARFLOT/MØRE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SISTE: Politiet bekrefter i kveld at de omkomne er en småbarnsfamilie - mor, far og barn.

(Dagbladet): Et barn er blant de omkomne i dagens trafikkulykke ved Volda. Det bekrefter politiet nå i ettermiddag.

- De omkomne er en mann, en kvinne og et barn. De satt i samme bil og var i familie med hverandre, opplyser operasjonsleder Einar Rostad ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

Smal vei
Personbilen med de tre kolliderte med en annen personbil på den smale fylkesveien mellom Nautvik og Dale i Volda kommune.

Rostad vil ikke gå nærmere inn på hvilken relasjon de omkomne hadde til hverandre, av hensynet til pårørende som ennå ikke er varslet.

Til sammen åtte personer var innblandet i den svært kraftige kollisjonen, og et stort oppbud av redningsmannskaper var raskt på stedet. To av de innblandede måtte skjæres løs.

- Fem personer, to voksne og tre barn, ble fraktet til Volda sjukehus. Ingen av dem skal ha livstruende skader, sier operasjonslederen.

Ukjent årsak
Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent - men Rostad avviser at det dreier seg om en front-mot-front-kollisjon.

- Vi driver tekniske undersøkelser på åstedet nå i samarbeid med transporthavari-
kommisjonen. I tillegg var det flere øyenvitner til ulykken, og disse avhøres i Volda, sier han.

Politimannen opplyser at omsorgsgruppa i Volda er satt i virksomhet etter ulykken, som vil prege distriktet i tida framover.

- Det er små forhold her i området, og alle kjenner alle, sier operasjonsleder Einar Rostad.

Omsorgsgruppa holder til på rådhuset i Volda og tar imot pårørende utover kvelden. De kan også ringes på telefonnummer 917 69 920.

- Dette er ei tverrfaglig gruppe med blant andre leger, sykepleiere, politifolk og Nav-ansatte. Vi kom sammen kort tid etter ulykken, og er et tilbud til dem som ønsker å snakke med noen i etterkant av det som er skjedd, sier gruppas fungerende leder og varaordfører i Volda, Arild Iversen, til Dagbladet.

TIL UNDERSØKELSE: Bilvrakene kjøres bort for å gjennomgå tekniske undersøkelser. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
TIL UNDERSØKELSE: Bilvrakene kjøres bort for å gjennomgå tekniske undersøkelser. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer