TRAGEDIE: Ifølge italienske medier falt en 11 år gammel gutt ned i et vulkankrater. Hans far, og deretter hans mor, forsøkte å redde sønnen. Alle tre omkom, og den yngste sønnen (7) stod igjen alene. Foto: Ciro Fusco/ANSA via AP
TRAGEDIE: Ifølge italienske medier falt en 11 år gammel gutt ned i et vulkankrater. Hans far, og deretter hans mor, forsøkte å redde sønnen. Alle tre omkom, og den yngste sønnen (7) stod igjen alene. Foto: Ciro Fusco/ANSA via APVis mer

Mor, far og sønn (11) døde etter fall i vulkankrater

- Jeg forventet ikke å oppdage den verste tragedien jeg har sett i mitt liv, sier et vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et italiensk par og deres elleve år gamle sønn omkom etter å ha havnet i et avsperret vulkankrater i Pozzuoli utenfor Napoli.

Dette skriver både italienske og internasjonale medier.

Kokende varm gjørme
Da sønnen (11) falt ned i et krater av vulkanen Solfatara, forsøkte hans foreldre å redde ham. Det endte med tre tragiske dødsfall som deres yngste sønn (7) ble vitne til.

Gutten skal ha gått forbi et sikkerhetsgjerde og havnet i et område med kvikksand.

Hans far skal ha forsøkt å redde ham, og deretter forsøkte også moren å hjelpe til. Ifølge BBC kollapset en del av krateret idet foreldrene prøvde å trekke sønnen i sikkerhet, og alle tre skal ha falt tre meter ned i krateret. Der skal gjørma ha vært kokende varm.

Det er fortsatt uklart hvorvidt elleveåringen, moren og faren ble utsatt for gasser eller døde som følge av en eksplosjon i den brennhete bakken. Kraftig nedbør de siste dagene kan ha ført til at det har dannet seg flere åpninger i det vulkanske feltet, skriver NTB.

- Vi forsøker fortsatt å forstå hva som skjedde. De krysset sikkerhetssperringene og falt ned i hullet, sier en ansatt i Campi Flegrei til nyhetsbyrået AFP.

Tragedie
Ambulansen kom raskt, men kunne ikke redde familien, som var fra Torino i Nord-Italia. Brannmenn har hentet likene fra krateret, skriver italienske Repubblica.

ULYKKE: Redningsarbeidere på stedet hvor en gutt (11) og hans foreldre i 40-årene omkom etter en ulykke i Italia. Foto: Ciro Fusco/ANSA via AP
ULYKKE: Redningsarbeidere på stedet hvor en gutt (11) og hans foreldre i 40-årene omkom etter en ulykke i Italia. Foto: Ciro Fusco/ANSA via AP Vis mer

- Jeg så et barn løpe gråtende. Jeg forventet ikke å oppdage den verste tragedien jeg har sett i mitt liv. Jeg er far selv, sier et vitne ifølge Repubblica.

Besteforeldrene til den yngste gutten er nå på vei fra Torino, skriver italienske Corriere.

Turistattraksjon
Krateret ligger i Flegrei-slettene, en vidstrakt konstellasjon av gamle vulkanske kratre. Turister og italienske skolebarn besøker området ofte.

Ifølge Corriere kan besøkende få tilgang til området med eller uten guide, men området skal være sikret med gjerder og markering av farlige områder.

Solfatara er en sovende vulkan i Pozzuoli i Napoli, Italia, som fremdeles avgir stråler av damp og svovelholdig røyk, skriver Independent. Den ble dannet for rundt 4000 år siden og hadde sitt forrige utbrudd i 1198.