Mor, far og sønn (17) i varetekt for knivstikking

Til sammen seks siktet etter at 38-åring ble stukket ned i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En gutt på 17 år og hans foreldre er blant de seks siktede som onsdag ble varetektsfengslet imellom to og fire uker for knivepisoden i Asker. Fem av dem må sitte i isolasjon.

En 38-åring ble stukket ned med kniv på åpen gate i Asker sentrum klokken 22 søndag. Etter vitneavhør natt til mandag gikk politiet til aksjon mot flere adresser i Oslo, og seks personer ble pågrepet og siktet i saken.

To av de siktede er kvinner, resten menn. Alle har iransk-kurdisk bakgrunn, og flere er i familie, deriblant en gutt på 17 og hans foreldre. Alle seks ble varetektsfengslet i Asker og Bærum tingrett onsdag.

- De er siktet for enten å ha utført eller medvirket til legemsbeskadigelse med betydelig skade, utført med særlig farlig redskap. Vi mener alle var til stede i Asker sentrum da knivstikkingen skjedde, sier politiadvokat Andrea Wisløff i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

17-åringen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, mens en av kvinnene ble fengslet i to uker i full isolasjon. De fire andre fikk fire ukers varetekt, to av dem i full isolasjon.

Politiet er også på jakt etter ytterligere en mann de mener var til stede.

38-åringen fikk livstruende skader i hendelsen, men var onsdag i såpass god form at han var i stand til å avgi en foreløpig forklaring til politiet.

(NTB)