Mor, far og sønn (17) i varetekt for knivstikking

38-åring stukket ned på åpen gate i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En gutt på 17 år og hans foreldre er blant de seks siktede som onsdag ble varetektsfengslet mellom to og fire uker for knivepisoden i Asker. Fem av dem må sitte i isolasjon.

En 38-åring ble stukket ned med kniv på åpen gate i Asker sentrum klokken 22 søndag. Etter vitneavhør natt til mandag gikk politiet til aksjon mot flere adresser i Oslo, og seks personer ble pågrepet og siktet i saken.

To av de siktede er kvinner, resten menn. Det ifølge politiet stort aldersspenn mellom de siktede. Alle har iransk-kurdisk bakgrunn og flere er i familie, deriblant en gutt på 17 og hans foreldre.

Alle seks ble varetektsfengslet i Asker og Bærum tingrett onsdag. Ingen av dem har erkjent straffskyld i saken.

- Alle til stede - De er siktet for enten å ha utført eller medvirket til legemsbeskadigelse med betydelig skade, utført med særlig farlig redskap. Vi mener alle var til stede i Asker sentrum da knivstikkingen skjedde, sier politiadvokat Andrea Wisløff i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

17-åringen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, mens en av kvinnene ble fengslet i to uker i full isolasjon. De fire andre fikk fire ukers varetekt, to av dem i full isolasjon.

- Vi mener det er stor bevisforspillelsesfare i denne saken, at de siktede kan samkjøre forklaringer eller påvirke vitner via personer i eller utenfor fengselet. Derfor mener vi isolasjon er berettiget i denne saken, sier Andrea Wisløff.

Jakter på mann Avhør av vitner natt til mandag medførte at politiet raskt gikk til pågripelse av de seks som nå er fengslet. Politiet er også på jakt etter ytterligere en mann de mener var til stede.

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til knivstikkingen, men har tidligere antydet at det dreier seg om en familiekrangel.

- Vi etterforsker fortsatt bredt og kan ikke si noe om motivet enda. Vi sjekker nå om overvåkingskameraer har fanget opp situasjonen, sier politiadvokaten.

38-åringen fikk livstruende skader i hendelsen, men var onsdag i såpass god form at han var i stand til å avgi en foreløpig forklaring til politiet.

- Han har det etter forholdene bra, sier Wisløff, som bekrefter at mannen ikke er i familie med noen av de siktede.(©NTB)