Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor, far og sønn fengslet for æresdrap

Svensk forhørsrett godtok ikke tilståelsen til 17 år gammel gutt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 17 år gammel afghansk gutt i Småland hevder han var alene om å drepe en 20 år gammel landsmann, men verken svensk politi eller forhørsrett  tror på gutten.

I retten i dag  forklarte gutten at 20-åringen døde i forbindelse med et helt ordinært slagsmål.

Politiet vil imidlertid komme til bunns i mistankene om at det dreier seg om et æresdrap. Derfor ble også  17-åringens  far (41) og mor (40) varetektsfengslet i fire uker i Oskarshamns tingsrett i ettermiddag.

Mulig æresdrap

Drapet på 20 år gamle Abbas Rezai i forrige uke har rystet det lille tettstedet Høgsby i Småland.

20-åringen var kjæreste med den 16 år gamle jenta i familien, og sosialmyndighetene og den dreptes onkel slo alarm om et mulig æresdrap.

Dette kjæresteforholdet var resten av familien svært misfornøyde med. Ifølge jentas egen forklaring til sosialmyndighetene hjemme i Høgsby var hun lovet bort til en fetter som bor i Danmark. Familien mislikte derfor at hun forelsket seg i 20-åringen.

I tillegg skal det ha vært et problem at avdøde kom fra en laverestående kaste i Afghanistan.

Jenta løslatt

Den 17 år gamle broren har forklart at det var han alene som hadde ansvaret for at 20-åringen døde.

Politiet har trodd at dette var en tilståelse for å dekke familien. I går arresterte politiet hele familien på fire, og retten ga medhold å fengsle tre av familiemedlemmene.

Tingsretten vurderte først fengslingsbegjæringen mot den 16 år gamle jenta. Hun ble satt fri og tatt hånd om av sosialmyndighetene på hjemstedet. Ifølge Sveriges Radio Kalmar var hun rolig og konsentrert da hun forklarte seg for retten og nektet for å hatt noen medvirkning til drapet.

Det var i forrige uke at den 16 år gamle jenta kom tilbake til Høgsby sammen med sin 20 år gamle kjæreste etter å ha vært hos han i Skellefteå i Nord-Sverige.

Moren hadde fått kontakt med sin datter, og lovet at familien ville akspetere henens kjæreste og ordne bryllup hvis de kom hjem til Høgsby. Jenta søkte råd hos det lokale sosialkontoret, som hentet paret på flyplassen i Kalmar og kjørte paret hjem til jentas foreldre, skriver Aftonbladet.

Der ble 20-åringen funnet død to dager seinere, og hans onkel gikk ut i mediene med påstander om æresdrap.

I retten i dag forklarte jentas bror at han kan ha forårsaket 20-åringens død i forbindelse med et slagsmål.

SPERRET Politiet sperret av leiligheten i Høgsby i Småland etter at den 20 år gamle afghaneren ble funent død.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling