Mor fengslet

HORTEN (Dagbladet): Hun tok farvel med sin seks uker gamle baby under begravelsen i Horten kapell i går formiddag. Den 18 år gamle moren, med tilknytning til satanist-bevegelsen, rakk knapt å tørke tårene før hun ble fengslet i forhørsretten - siktet for å ha vanskjøttet barnet hun hadde fulgt til graven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle moren nekter for å ha vanskjøttet eller mishandlet barnet, og har påkjært fengslingskjennelsen til lagmannsretten.

Etter en gripende begravelse, med diskré politivakt, ble hun ført til forhørsretten i Horten.
Meldingen om at hun fikk fire ukers varetektsfengsel kom som et sjokk på den unge moren i går kveld.

Full etterforskning

Hennes seks uker gamle sønn døde forrige fredag. Legen som undersøkte ham slo alarm overfor politiet. En foreløpig obduksjonsrapport avslører at babyen hadde bruddskader og bar flere tegn på å ha vært utsatt for omsorgssvikt.

Den unge moren har i gjentatte avhør nektet for å ha mishandlet babyen eller forårsaket guttens død.

Spesielt miljø

Politiet avhører nå mors omgangsvenner, blant dem folk i et satanist-miljø i Horten. Det blir fra politiets side benektet at det som har skjedd med babyen har noen direkte tilknytning til dette miljøet.

Personer i heavy-metal-miljøet blir, etter det Dagbladet forstår, avhørt for å avdekke morens holdning til sin nyfødte gutt og hennes behandling av ham. En etterretningsekspert fra Kripos er sentral i denne delen av saken.
Politiinspektør Eskil Bredesen begrunnet begjæringen om varetektsfengsling med fare for bevisforspillelse. Etter det Dagbladet forstår er det frykt for at hun kan påvirke vitner.

18-åringen satt i avhør i helga, og ble framstilt for forhørsretten først etter begravelsen i går.

- Hun benekter å ha vanskjøttet babyen sin og erkjenner ingen straffskyld, sier hennes forsvarer, Helge Hjetland.

Kripos-eksperter

Politiførstebetjent Lisbeth Sveum leder ekspertgruppen fra Kripos som bistår Horten-politiet i etterforskningen.

Politiets problem er at den direkte årsaken til at babyen døde ennå ikke er klarlagt.
Kort tid etter at dødsfallet ble meldt, gjennomsøkte politiet boligen til mor og barn. Funn i hjemmet som knytter henne til det spesielle miljøet blir karakterisert som «uskyldige». Folk som kjenner henne sier til Dagbladet at 18-åringen kan virke opposisjonell, men ikke har noe bevisst forhold til en satanist-bevegelse.

UENIGE: Forsvarer Helge Hjetland mener at det ikke er grunnlag for å fengsle moren, men fikk sterk motbør av politiinspektør Eskil Bredesen.