Mor fengslet

HORTEN (Dagbladet): Hun tok farvel med sin seks uker gamle baby under begravelsen i Horten kapell i går formiddag. Den 18 år gamle moren, med tilknytning til satanist-bevegelsen, rakk knapt å tørke tårene før hun ble fengslet i forhørsretten - siktet for å ha vanskjøttet barnet hun hadde fulgt til graven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 18 år gamle moren nekter for å ha vanskjøttet eller mishandlet barnet, og har påkjært fengslingskjennelsen til lagmannsretten.

Etter en gripende begravelse, med diskré politivakt, ble hun ført til forhørsretten i Horten. Meldingen om at hun fikk fire ukers varetektsfengsel kom som et sjokk på den unge moren i går kveld.

Full etterforskning

Hennes seks uker gamle sønn døde forrige fredag. Legen som undersøkte ham slo alarm overfor politiet. En foreløpig obduksjonsrapport avslører at babyen hadde bruddskader og bar flere tegn på å ha vært utsatt for omsorgssvikt.

Den unge moren har i gjentatte avhør nektet for å ha mishandlet babyen eller forårsaket guttens død.

Spesielt miljø

Politiet avhører nå mors omgangsvenner, blant dem folk i et satanist-miljø i Horten. Det blir fra politiets side benektet at det som har skjedd med babyen har noen direkte tilknytning til dette miljøet.

Personer i heavy-metal-miljøet blir, etter det Dagbladet forstår, avhørt for å avdekke morens holdning til sin nyfødte gutt og hennes behandling av ham. En etterretningsekspert fra Kripos er sentral i denne delen av saken. Politiinspektør Eskil Bredesen begrunnet begjæringen om varetektsfengsling med fare for bevisforspillelse. Etter det Dagbladet forstår er det frykt for at hun kan påvirke vitner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer