Du leser nå Dagbladet Pluss

Oppholdstillatelse

Mor fikk opphold i Norge fordi sønnen var tolk for amerikanerne i Afghanistan. Sønnen nektes opphold

- Snodig og vilkårlig, mener advokat. 

UNE: I noen av de øverste etasjene over Oslo City i Oslo UNE holder til. Foto: Tomm W. Christiansen
UNE: I noen av de øverste etasjene over Oslo City i Oslo UNE holder til. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den afghanske Omidullah (23) jobbet som tolk for amerikanerne i Afghanistan. Moren hans har fått oppholdstillatelse i Norge, blant annet fordi sønnens jobb som tolk har gjort at familien er utsatt for represalier fra blant annet Taliban. Men Omidullah selv har fått avslag.

- Det framstår som både snodig og vilkårlig at utlendingsmyndighetene på den ene side har innvilget klagerens mor asyl, mens sønnen som er «hovedårsaken» til familiens flukt har fått avslag, mener advokat Trygve Tveter.

Han mener saken er et eksempel på at saker med samme faktagrunnlag behandles ulikt av utlendingsmyndighetene. Dagbladet har fått innsyn i den samlede statistikken over sakene nemndlederne har behandle de siste fem årene, som viser en forskjell på 20 prosentpoeng mellom den strengeste og den mest liberale nemndlederen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.