Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor fikk se baby før han døde

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Politiet fikk i ettermiddag varslet mora til babyen som ble funnet hardt skadd utenfor sykehuset. Hun rakk så vidt å se sønnen før han døde. Barnefaren er etterlyst og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I siste liten klarte politiet å oppspore babyen mor. Hun visste ikke at sønnen lå for døden på Sentralsykehuset i Rogaland - hvor han ble funnet forlatt i dag tidlig.

En time etter at hun fikk sjokkmeldinga, døde det vesle barnet av skadene det var påført. Mora rakk akkurat å se sønnen sin i live en siste gang.

- Hun får nå hjelp på sykehuset, sier politiførstebetjent Bjørn T. Vanvik ved Stavanger politidistrikt til NTB.

Mora var ikke sammen med barnet i natt, og er ikke mistenkt i saken.

Politiet har siktet barnefaren som er en mann i 30-årene, og etterlyst ham gjennom politiets kanaler. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge og for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand.

Politiet kom i kontakt med babyens mor under etterforskningen. På en pressekonferanse i Stavanger i kveld sa politiet at mora ikke skal ha vært kjent med at sønnen var levert sykehuset. Hun hevder også at hun ikke vet hva som har skjedd med babyen før den ble forlatt på sykehusets parkeringsplass.

Den vesle babyen som ble funnet utenfor Sentralsjukehuset i Rogaland i dag tidlig døde klokka 15.40. Gutten var påført betydelige indre hodeskader som trolig forårsaket dødsfallet.

Siktet for legemsbeskadigelse

Politiet fikk tips om mannen etter at de gikk ut med en etterlysning etter en rød Volvo varebil med grønne registreringsskilter. Politiet bekrefter overfor Dagbladet.no at siktede disponerer en slik bil.

- Vi vet fortsatt ikke om det er siktede som forlot barnet ved sykehuset eller om han har skadet barnet. Det vil eventuelt politiets etterforskning vise, sier Vanvik.

Hodeskader

- Vi tror gutten døde av hodeskadene han hadde, men vi regner med at politiet vil kreve nye undersøkelser av gutten, sier sjeflege ved Sentralsjukehuset i Rogaland, Johannes Bergsåker-Aspøy til TV2.no.

Babyen lå tilkoblet respirator, og var under konstant overvåkning. Legene utførte ingen kirurgiske inngrep før babyen døde.

Funnet av renholdsarbeider

Den lille gutten ble funnet i en grå bærebag utenfor sykehuset ved 06.20-tida i morges. Det var en renholdsarbeider som fant gutten etterlatt på en parkeringsplass for de ansatte på sykehusets område. Barnet var ved bevissthet, men pustet dårlig. Det ble umiddelbart tatt inn til behandling ved akuttmottaket. I formiddag ble gutten overført til intensivavdelingen til sykehuset.

Ingen vet når barnet ble lagt utenfor sykehuset, men en sykepleier ved sykehuset sier til Stavanger Aftenblad at barnet kanskje har ligget i bagen rundt en halv time.

Dårlig påkledt

Da barnet ble funnet, var det kaldt og stille, og tilstanden ble betegnet som alvorlig. I formiddag ble dette først endret til kritisk, så til kristisk og ustabil - før dødsmeldinga kom.

Gutten er lys i huden. Han var iført en body og sparkebukse da han ble funnet, men ellers var barnet dårlig kledt. Det fantes ingen beskjed i babybagen som barnet lå i da det ble funnet, og barnet hadde ikke på seg lue eller andre klesplagg.

IDENTIFISERT: Politiet mener de vet hvem spebarnets barnefar er. Han er nå siktet for legemsbeskadigelse.