Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mor forsøkte å redde sønn - begge døde

En mor i 30-åra forsøkte å redde sin fem år gamle sønn fra å drukne i elva Rhinen i Tyskland. Begge omkom.

FOLKSOMT: Her fra Rhinen i Tyskland i mai. Foto: Thilo Schmülgen / Reuters / NTB Scanpix
FOLKSOMT: Her fra Rhinen i Tyskland i mai. Foto: Thilo Schmülgen / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det opplyser politiet i en pressemelding, ifølge den tyske storavisa Bild.

Det var lørdag at den fatale drukningsulykken fant sted. Den fem år gamle gutten fikk problemer under en svømmetur, og moren forsøkte å hjelpe ham.

På grunn av flom ble det imidlertid vanskelig å komme til, og hun måtte returnere for så å bli hjulpet opp av en forbipasserende.

Hun forsøkte å gå uti én gang til, men da gikk det galt.

LIVSFARLIG: Noa lekte med kompisene. Det endte i katastrofe. NB: Vi advarer mot sterke bilder i denne videoen. Reporter: Emilie Rydning. Video: Privat Vis mer

Morens 13 år gamle datter var også til stede og forsøkte å hjelpe sin lillebror. Hun kom fra den tragiske hendelsen uskadd, ifølge Bild.

Etter et to timer langt søk i vannet ble moren og sønnen til slutt funnet av redningspersonell. Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, men livene sto ikke til å redde.

Også i Norge har det forekommet tilsvarende uhell den siste tida. Onsdag kveld omkom en mann i 30-åra etter å ha forsøkt å redde sin ti år gamle sønn i elva Begna i Hønefoss.

Tiåringen hadde falt i vannet, og ingen av de to kunne svømme.

Dagbladet har snakket med 27 år gamle Yusuf Demir, som var på jobb på en restaurant i nærheten da dramaet utspilte seg.

- Jeg sto i baren da en kunde kom løpende inn og ropte at et barn holdt på å drukne i elva. Da løp jeg ned til vannet med en gang, forteller 27-åringen.

Da han kom fram, hadde Erlend Søraker, en annen forbipasserende, allerede kastet seg i elva. Han måtte raskt kjempe seg mot land på grunn av sterke strømmer, og frarådet derfor Demir å hoppe.

- «Ikke hopp, ikke hopp! Det er livsfarlig!» ropte han.

Demir hoppet likevel, og fikk dratt ham inn til land.

Tiåringen overlevde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!