TIL RIKSHOSPITALET: Ambulansehelikopteret klar til å ta av til Rikshospitalet etter arbeidsulykken ved sagbruks- og byggevarebedriften Hasås i Andebu kommune i Vestfold i dag. En 15 år gammel gutt har fått revet av en arm, ifølge politiet. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.
TIL RIKSHOSPITALET: Ambulansehelikopteret klar til å ta av til Rikshospitalet etter arbeidsulykken ved sagbruks- og byggevarebedriften Hasås i Andebu kommune i Vestfold i dag. En 15 år gammel gutt har fått revet av en arm, ifølge politiet. FOTO: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO.Vis mer

Mor fulgte sønn (15) med avrevet arm i helikopter

Opereres ved Rikshospitalet utover kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 15 år gamle gutten som ble alvorlig skadd i arbeidsulykken i sagbruks- og byggevarebedriften Hosås i Kodal i Vestfold tidligere i dag, var fortsatt til behandling på Rikshospitalet ved 16.30-tiden i dag.

- Gutten er til operasjon, som vil pågå utover kvelden, opplyser medievakta ved Oslo universitetssykehus til Dagbladet.

Sykehuset betegner fortsatt gutten som alvorlig skadd.

På Rikshospitalet en time etter Vestfold politidistrikt ble varslet om arbeidsulykken klokka 11.21. Et ambulansehelikopter var på plass klokka 12.02. Helikopteret kom til Rikshospitalet klokka 12.24 med gutten og hans mor.

Politiet har opplyst at gutten fikk revet av armen i en såkalt stampemaskin.

Daglig leder Yngvar Hasås bekrefter at 15-åringen har sommerjobb på bedriften.

- Ulykken skjedde i et industrielt anlegg for maling, sier Yngvar Hasås til Dagbladet.

Far kjørte etter Kriseteamet i Sandefjord kommune ble satt i beredskap, og Arbeidstilynet har vært flere timer ved bedriften i ettermiddag.

Politiet i Vestfold opplyste til Dagbladet tidligere i dag at guttens far, som jobber ved bedriften, kjørte til Rikshosptalet etter at ambulansehelikopteret med mor og barn hadde lettet.